E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAkkuyu'da flaş gelişme---

Akkuyu'da flaş gelişme

Akkuyu'da flaş gelişme
21 Şubat 2014 - 18:26 borsaningundemi.com

Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak şirket, Akkuyu Santrali'nin yüzde 49 hissesini satacaklarını duyurdu

Türkiye’nin ilk nükleer santralini yapacak olan NGS Akkuyu AŞ. Moskova Temsilcilik Ofisi Başkanı Oleg Titov, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yüzde 49 hissesini satmayı düşündüklerini söyledi. Rus Türk İş adamları Birliği (RTİB)’in organize ettiği toplantıda Türk iş adamları ile NGS Akkuyu AŞ. Üst yönetimi ve Akkuyu Nükleer Santrali’nde çalışmak için Rusya’da eğitim alan öğrenciler bir araya geldi.
Toplantı sonrası DHA’nın sorularını cevaplayan Titov, Akkuyu’nun yüzde 49 hissesini satmayı planladıklarını belirterek şöyle devam etti:
“NGS Akkuyu tamamen Rusya Federasyonu’nun devlet bütçesinden finanse ediliyor. Biz yabancı ortak almak istediğimizi hep söylüyoruz ve buna yönelik toplantılar da gerçekleştiriyoruz. Biz yatırıma açık olmaya çalışıyoruz. Bu yatırımlar bizim için de önemli. Bu tarz görüşmeler şuanda da devam ediyor ve biz bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdi isim belirtmek istemiyorum ama bu tür görüşmelerimiz devam ediyor. Buna Türk şirketler de dahil olmak üzere görüşmelerimiz devam ediyor. Yüzde kaçlık bir satış olacak daha tam karar vermedik ancak yüzde 49 kadar hisseyi yabancı yatırımcılara satmayı planlıyoruz. Satın almak için bizimle görüşen firmalar var. Türk firmaları ile görüşüyoruz ve yabancı ülkelerden şirketlerde var.”
 
“ÇED RAPORUNUN ONAYLANMASINI BEKLİYORUZ”
 
Çalışma programının planlar doğrultusunda ilerlediğini de belirten Titov, “ÇED raporundan dolayı ufak bir gecikmemiz var. Rapor ile ilgili olumlu kararın alınması ile ilgili kısımda bir gecikme bu. Ama oda çok etkileyecek bir durumda değil. Rapor alındıktan sonraki süreçte bu gecikme kapatılacaktır” dedi.
 
“YAPIM AŞAMASINDA TÜRK İNŞAAT ŞİRKETLERİNİN GÖREV ALACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK”
 
NGS Akkuyu AŞ. Moskova Temsilcilik Ofisi Başkanı Oleg Titov, santralin yapımında görev alacak şirketlerin belirleneceği ihalenin ise ÇED raporunun kabulünün akabinde gerçekleştirileceğini ve bunun duyurusunu internet sayfalarından yapacaklarını belirtti. Titov, “Bildiğiniz üzere ana müteahhit olarak Atomstroyexport belirlendi. Bu şirket ilerde tüm faktörleri belirledikten sonra 2014 yılı ikinci çeyreğin sonlarında kararını verip tüm ihale koşullarını basına açıklayacaktır. Türk inşaat şirketleri çok yüksek kalitede işler yapıyorlar. Rus standartlarını biliyorlar ve hiç şüphesiz Türk inşaat şirketleri yapım aşamasında mutlaka bulunacaklardır. Bundan hiç şüphem yok. Moskova’yı gezince birçok yapının Türk şirketi tarafından yapıldığını görüyoruz. Eskiden Sovyetler Birliği döneminde Yugoslav inşaatçılardan söz edilirdi. Ama artık Rusya’da Türk şirketleri inşaat sektörüne ağırlığını koymuş durumda” diye konuştu.

Ağırlıklı olarak Rusya’da faaliyet gösteren Türk inşaat şirketleri temsilcilerinin ilgi gösterdiği toplantıdan sonra NGS Akkuyu AŞ. yöneticileri ve öğrenciler RTİB Başkanı Dr. Naki Karaaslan’ın onurlarına verdiği yemeğe katıldılar
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BUNADA DEYİN AMİNNNNN .21 Şubat 2014 21:03

    Ülkenin içinde yaşayan milletinde açık hisseleri varmı onlarıda bazı ülkelere SATIN bari.ALLAH bu ülkeyi yerlen bir etsin .erdoğan yüzünden bu ülkeden nefret ettim.sadece ailesini vede yandaşlarını düşünen bu sivri kafalara neden oy verdiğimizi anlayamadım neyseki seçimlere az akldı bunlardan ancak bizlerin verdiği oyları bir başka partiye vererek bunları al aşşağı etmek .bakalım o yardım ettiğin kişilerde sana destekverecelermi.biz vatandaşlarından topladığın vergileri hiç çalışmadan hatta boşa çalışmamış insanlara maaş bağlayan bedavadan para alanlara bizlerden kesilen VERGİLER HARAM olsun

  • Borsacı21 Şubat 2014 19:35

    Proje fikri, proje, garantör, finasman, yapım, kontrol, işletim ve sahiplik ayrı konulardır. Malesef hepsini bir kefeye koyan projeler bir türlü hızlanmıyor ve yanlış yapılıyor.