E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Savunma sanayisinde dışa bağmılılığı yüzde 85'lerden 35'lere çeken Türkiye, ihracatta söz sahibi olmaya başladı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye sadece kendinden geri ülkelere değil, bu alanda artık kendinden çok daha gelişmiş ülkelere İnsansız Hava Aracı (İHA) ihracatı yapar hale geldi" dedi.
3 ÜLKE YAPABİLİYOR
Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) tarafından bu sene 7'ncisi düzenlenen 'girişimcilik ödülleri' töreninde konuşan Bayraktar, geçmişte insansız hava araçlarının İsrail'den alındığını fakat Türkiye'nin bugün bu alanda en gelişmiş teknolojiye sahip dünyanın sayılı ülkesi haline geldiğini dile getirdi. Akıncı İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) dünyada sadece 3 ülkenin yapabildiğini ve bunun 5.5 tonluk bir uçak olduğunu aktaran Bayraktar, "Daha önceden tümüyle dışarıdan aldığımız insansız hava aracının ismi 'Heron'du. Kimse İHA demiyordu. Heron İsrail'in insansız hava aracının ismi. Allaha şükür bugün bu değişti. Peki biz nasıl yola çıktık? 'Ne yaparsak yapalım muhakkak milli olacak' dedik. Çünkü milli olmazsa bağımsız olmanız mümkün değil. Bunun yanına bir şey daha koyduk, özgün olsun dedik" diye konuştu. Bayraktar, Türkiye'nin artık İHA ihracatında önemli bir konuma geldiğini belirterek, "Diğer taraftan Akıncı gün sayıyor. Biz yaklaşık 2-2.5 senedir buna çalışıyoruz. Türkiye artık bu akıllı mühimmatları da tümüyle yapar hale geldi. Akıncı da bir kaç aya ilk uçuşunu gerçekleştirecek" dedi. Savunma sanayisinde teknolojik dönüşümler yaşandığına işaret eden Selçuk Bayraktar, "Peki neden milli olması gerekiyor? Eskiden piyade tüfeğinde tetiği çekiyordunuz mekanizma ateşliyordu, merminin çekirdeğine iğne çarpıyordu ve mermi hedefe gidiyordu. Artık böyle değil arada yazılım var ve o yazılımı kim yazıyorsa ikinci bir karar verici var. Yani F-16'nın kokpitinde pilot oturuyor, tetiğe bastığında o bombanın düşüp düşmeyeceğini bilmiyor. Kim biliyor? O uçağın içindeki yazılımı yazanlar biliyor. Bağımsız olabilmek için savunma sanayisinde muhakkak bu teknolojilere sahip olmanız gerekiyor" dedi.
9 DALDA 11 ÖDÜL VERİLDİ
GİV Başkanı Mehmet Koç ise girişimcilik ödüllerinin topluma ve gençlere ilham kaynağı olduğunu belirterek, "Türkiye özellikle son 15 yılda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde çok ciddi bir mesafe aldı. Biz çalışmaya ve üretmeye devam ettiğimiz sürece Türkiye'ye kim hangi tuzağı kurarsa kursun Allah'ın izniyle başarılı olamayacağını düşünüyoruz" dedi. 10 Mart-20 Nisan tarihlerinde proje ve fikir başvurularının alındığı 7. GİV Girişimcilik Ödüllerinde; "Proje/Fikir Ödülü", "Kurumsal Girişimcilik Ödülü", "Yeni Girişimcilik Ödülü", "Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü", "Akademisyen Ödülü","Kamu Yöneticisi Ödülü", "Basın/Yayın Ödülü", "E-Ticaret Girişimi Ödülü" ve "GİV Özel Ödülü" olmak üzere 9 ayrı dalda toplam 11 ödül verildi. Bu yıl ödül programında verilecek toplam ödül miktarı 100 bin lira olarak belirlendi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Onurcan atom bombası olsa sergi açar İran silahın en büyük amacı caydırıcılıktır oda reklam ile olur olmayana bile varmış gibi davranır bazı ülkeler ayrıca reklam demek müşteri ve döviz demek.
yapın yapın da böyle şeyler borazanla dünyaya duyrulmaz.Askeri güç gizli kalmalıdır.İranın atom bombası var ama adamlar biz gibi bas bas bağırmıyorlar.Biraz ders alın yaw bizim köyde övünenlere hiç eşşekte malafat görmedin mi derler.
inşallah .uçak, tank, uzun menzilli füze vs.vs.yaparız şu adi abd nin güdümünden çıkarız.chp bir el verse bunlar olur fakat adamlar abd nin uydusuna girmişler ülkeye bir taş üstünü taş koymalarını bırakın hep yıkmak için ugraşıyorlar ve teröristler ile ell ele kol kola yürüyorlar.
Bu ihanın altına 360 derece dönebilen makineli tüfek tareti yerleştirmek iyi olur. Eğer yapamazsanız ben yaparım. Bu makineli tüfek tareti ihayı daha caydırıcı yapacaktır diye düşünüyorum.
Saçma olur iha dalaşma tipinde karşlıklı mücadele edemez düşürülmesi enkolay uçak tipi sadece görür bigi verir yada görür bombalar
HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT BILIMDIR FENDIR...ILIM CINDE OLSA GIDIP ARAYIP ALINIZ...
asıl maden toprağın altında değil üstünde.. beyinleri eğitelim. eğitime çok para ayıralım. bak japona. maden mi var.
türkiye ancak bilimle, teknolojiyle dış güclere karşı kuvvetli hale gelir, gerisi boş laf...
sivil kullanım olsa MESELA? bunların drone versiyonu var, israilde otomatik tarla üzerinde uçuyor, hava durumu ölçüyor, sonra sabit tarla üzerinde kalıp yerdeki sulama robotları yönetiyor tarlayı otomatik sulatıyor, gübrelendiriyor, sornasın da yabancı bitkileri temizletiriyor.günvelik hareket sensörü arazı tartıyor.. bu tip alternatif çalışmalara da yönelmek lazım. sonuçta herkese iha satmıcaz, alternatifler oluşturup ticari, eğlence, tarım, üretim, ormanlar, ne bilim başka yerlerdede kullanılabilir aygıt ve sistemler yaparsan çok daha güzel usd ler ihracatlarda yapabiliriz.mesela ABD de bu tip dronlar var, 1 dron komutayı alıyor havada 100 lerce drona komutanlık ediyor, karınca sürüsü gibi yönetip, savaş stratejisi kuruyor..yani yelpazeyi açmak gerekli .yada aynı sistemi F-16 ya uzakdan kumanda eklemeli, ABD insansız f16 uçuruyor... farklı projeler yani, bunun DENİZ ALTI modeli üretile bilir (UÇAK GEMİLERİ İMHA EDEN KAMİKAZE).
Kesinlikle katılıyorum dostum. Doğru diyorsun... Bu arada İnsansız deniz altı çalışmalarına yaklaşık 1 yıl önce başladık. Ayrıca bir firmamız robot Vatoz da üretti. ... Kolay gelsin...
tabi uzaya uydu insan gönderenler beceremiyor türkiye beceriyor bir tek bravo tam aptal kandırma haberi ülkenin hali ortada tarım ülkesi kendi yiyeceğini yetiştiremez oldu bırakın artık yalanları...
Böyle sadece karşı çıkar, iftira atar, küçümser! Bu hödüklerin işi budur! Bunlara ağzının payını verirsin zerre kadar utanmazlar, mahçup ta olmazlar! Yüzsüzlerdir.
gerçekleri sormuş adam aklını bir çalıştır bakalım saman ithal eden bir ülkesin sığır ithal eden bir ükesin ıha yı mı üreteceksin akkoyun ???
Adam İHA yapmış konuşuyor, sen ne yaptın buradan çamur atmaktan başka....
Tam bir ideolojik görüş senin gibi mallar ne yaptı
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:00)