E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAkhisar'da 5 büyüklüğünde deprem---

Akhisar'da 5 büyüklüğünde deprem

Akhisar'da 5 büyüklüğünde deprem
12 Eylül 2016 - 12:09 borsagundem.com

Önce 5, sonra 4.6... Tüm bölgeyi sallayan depremler, Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hissedildi.

Manisa'nın Akhisarilçesinde saat 11.26'da 5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremden yaklaşık bir saat sonra aynı noktada bu kez 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 13,6 kilometre altında gerçekleşen ilk deprem, Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, depremin büyüklüğü 4.6  ve gerçekleştiği derinlik 22,9 kilometre.

Saatler 12.29'u gösterdiğinde, aynı bölgede bu kez 4.6 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Dakikalar sonar ise, saat 13.05 ve 13.07'de iki artçı deprem daha oldu. Depremlerin büyüklüğü 4 ve 3.4.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre, 5 büyüklüğündeki depremden sonra gerçekleşen artçı sarsıntıların sayısı 25'i buldu. Bölgede yer kabuğundaki hareket devam ediyor.

Akhisar Kaymakamlığı, deprem bölgesinde hasar tespit çalışması başlattı. Kaymakam Kaan Peker, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi.

İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun" dedi.

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, depremin yüzeye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, "Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum, evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi.

CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Depremi hisseden vatandaşlar, cep telefonu kamerasıyla o anları görüntüledi. Bir evin odasındaki lambanın sallanması ve evde yaşanan kısa süreli panik, cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre, 5 büyüklüğündeki depremden önce Manisa çevresinde en büyüğü 3.4 olan üç ayrı sarsıntı kaydedildi. Saat 10.59'da merkez üssü Deynekler-Gölmarmara olan 2.6, saat 08.28'de merkez üssü Sancaklı Çeşmebaşı olan 3.4 ve bu sabah saat 05.22'de merkez üssü Saruhanlı olan 2.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)