E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkgiray neden görevden alındı ---

Akgiray neden görevden alındı

Akgiray neden görevden alındı
07 Aralık 2012 - 11:40 borsagundem.com

Borsagundem.com, Meclis’ten geçen SPK Yasası’yla gündeme bomba gibi düşen görevden almaların sırrını açıklıyor

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaşan Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nda sürpriz bir önerge sermaye piyasalarında şok etkisi yaptı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından verilen bir önerge ile SPK Başkanı Prof. Vedat Akgiray ve 6 kurul üyesi görevinden alındı. Finans çevrelerinde çok konuşulan bu kararla ilgili ayrıntılara borsagundem.com ulaştı. Hükümete yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre kararın nedeni yeni SPK Kanunu. Kamuoyunda uzun süredir yasal düzenlemelerin ayrıntılıları tartışılırken SPK yönetiminin nasıl atanacağı ve nasıl oluşturulacağı gündeme gelmedi. Bize ulaşan bilgilere göre ‘Sürpriz’ olarak değerlendirilen karar Hükümet ve SPK yönetimi tarafından biliniyordu ve son güne kadar da bu ayrıntılar kamuoyuyla paylaşılmadı. Daha doğrusu polemik konusu olmaması için özellikle bu bilgi dışarıya sızdırılmadı. 
YENİ ATAMALAR NASIL YAPILACAK?
Peki, bundan sonra neler olacak? TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen SPK Yasası, Resmi Gazete’de yayınlandığı gün Başkan Prof. Vedat Akgiray ve 6 kurul üyesinin görevi sona erecek. Bu tarihe kadar mevcut yönetim görevine devam edecek. Mevcut üyeler yeni kanunda öngörülen kriterleri karşılamadığı için bu kararın alındığı belirtiliyor. Artık Hazine ya da Maliye temsilcisi olarak yeni atama yapılmayacak. Yeni kanuna göre 1 kurul üyesi özel sektörden, 1 üye en az 10 yıl deneyimli hukukçu, 1 kurul üyesi de en az 10 yıl deneyimli SPK'lı olacak. İki üyelik boş kalıyor, buraya da küçük ihtimal de olsa eski üyelerden atama yapılabilir. İki hafta içerisinde muhtemelen 2013 yılının başında başkan ve yeni üyelerin atamasının yapılması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zeki geliş12 Aralık 2012 11:25

    tahtası kapalılar açılacak kritik bir an bekleniyor

  • hure wanabe09 Aralık 2012 11:04

    finansal ergenekoncular... NETAŞ, ARENA, METRO ilk akla gelenler daha da çok var yanık kokusu gelen. küçük yatırımcının planlı programlı soyulmasına bilerek veya bilmeyerek göz yumuldu. nereden bakarsan bak "organize" ye girer. geç bile kalındı. bakalım adalet yerini bulacak mı ?

  • memo09 Aralık 2012 00:23

    Metro İddinamesiyle ilgili diyolar...Haberde çıkmış..

  • temel y.08 Aralık 2012 19:11

    işini bilen bir başkandı???????? böyle başkanları başımızdan eksik etmesinler..

  • hakan s.08 Aralık 2012 11:54

    ARENA bilgisayarın ÇAĞRIdan kaçması ile ilgili iddialar olabilir.

  • lüzumsuz08 Aralık 2012 09:21

    kurulda boş beleş dolaşan diğer altıya ne olacak acaba. başkanın zaten kendi şirketi var "halka açık"

  • meraklı08 Aralık 2012 09:15

    gelen gideni aratır derler. bi önceki başkanın hiç sesi çıkmıyor, icrati de yok diyorduk. bunun sesi de çok çıktı icraati de bol oldu. sonuçta "bazen hiç bir şey yapmayarak daha az verilirmiş", onu öğrendik. başkan hırsız uğursuz ile uğraştığın kadar, taksici evhanımı ile uğraştığın kadar 5 tane kar eden şirketi halka açsaydın ya. bu kadar arkandan laf edilmezdi...

  • odun08 Aralık 2012 09:13

    tahtakı kapanan şirketlerin açılma ihtimali yok. hala ümit edebilirsiniz, hiç kimse sizi suçlamaz. ama gerçekten bu saçma sermaye piyasalarında batan şirketlerin bile tahtası kapanmazken. bi şirketin tahtasının kapanması demek iflastan öte birşey demek. yani the end...

  • veli07 Aralık 2012 22:38

    herhalde daha yüksek görevlere getirecekler.

  • Alıştık artık07 Aralık 2012 17:06

    sorun değil yeni gelecek başkanda böyle bir açıklama yapar olur biter.

  • Sayın Başkan07 Aralık 2012 16:35

    başkan helal olsun sana 2,5 yıldır tahtası kapanan şirketler açılacak diye bir açıklaman oldu.Hala çalışmalar devam ediyor...Ömür yetmedi. umut fakirin ekmeğidir.

  • KY07 Aralık 2012 12:39

    İnandırıcı bir açıklama olmamış.