E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAkdeniz Güvenlik faaliyet alanını genişletiyor---

Akdeniz Güvenlik faaliyet alanını genişletiyor

Akdeniz Güvenlik faaliyet alanını genişletiyor
28 Aralık 2017 - 21:23 borsaningundemi.com

Türkiye'de devletin özel sektör şirketleri eli ile yaptırdığı işlere yönelik yasal düzenlemeleri değiştirmesi Akdeniz Güvenlik Hizmeteleri A.Ş.'ni faaliyetlerini daha karlı alanlara yönlendirmeye zorluyor

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye'de devletin özel sektör şirketleri eli ile yaptırdığı işlere yönelik yasal düzenlemeleri değiştirmesi Akdeniz Güvenlik Hizmeteleri A.Ş.'ni faaliyetlerini daha karlı alanlara yönlendirmeye zorluyor. Yeni yasal düzenlemelerin şirket açısından önümüzdeki yıl için yüzde 40 oranında gelir kaybı anlamına gelebileceği ifade ediliyor.

Şirket Başkanı Necmeddin Şimşek, konuya ilişkin olarak Bloomberg'e yaptığı açıklamada "2014 yılından bu yana görüldü ki devlet kurumlarına taşeron olarak hizmet vermek sürdürülebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı. Akdeniz'in 8000 kişilik güçü güvenlik ekibinden yaklaşık 6000 kişi yasal değişiklik nedeniyle devlet çalışanı haline gelecek. Kamu ile önceden yapılan sözleşmeler ise iptal edilecek. Şimşek, Böylece Akdeniz güvenliğin yüzde 1-2 kar marjları ile çalıştığı bu faaliyetlerden kurtulmuş olacağını belirtiyor.
Türkiye'de 24 Aralık'ta çıkarılan yasa ile kamu kurumlarındaki taşeronluk sistemi sona erdirildi. Ülke genelinde yaklaşık 1 milyon çalışan bu değişiklikten faydalanacak ve özel sektör çalışanı olmaktan çıkarak devlet güvencesine kavuşacak.

Şimşek, 2016 yılında 13 bin güvenlik personellerinin bulunduğunu bu yıl ise bu rakamın 8 bin kişiye gerilediğini belirtiyor.

“Bazı hesaplamalar hesap makinesi ile yapılır ticaret adamlığı ile değil ve hesap makinesi de bize bu işten çıkmamız gerektiğini söylüyor" diyen Şimşek Akdeniz'in savunma saniyine odaklı taşıt araçları için ekipman üreten MAI Otomotiv ve Teknoloji'nin yarısını satın aldığını ve devlete savunma yazılımları satan of Tanıtek bilişime ortak olmaya hazırlandığını hatırlatıyor.

MAI’nin Akdeniz'in de katılımı ile düzenlenecek ilk yönetim kurulu toplantısı 29 Aralık Cuma günü yapılacak. Tanitek'in satın alınması ise en geç Ocak ayında tamamlanmış olacak. Akdeniz bu satın alma için 15 milyon TL harcayacak.

Afganistan ile yapılan anlaşma

Şirket ayrıca özel güvenlik sözleşmelerinin kapsamını Afrika Orta Asya ve Orta Doğu Bölgesine de uzatmayı hedefliyor
Şimşek bu konudaki açıklamasında, şirketin halen Afganistan'da 4 havalimanının güvenliğinin sağlanmasına yönelik anlaşma imzaladığını belirtti.

MAI ayrıca Umman'da güvenlik araçları üretimi planlıyor ve bu araçları bölge genelinde satmayı planlıyor. Şimşek buna dair yol haritasının Ocak ayında netlik kazanacağını belirtiyor.

Akdeniz'in hisseleri bu yıl yüzde 134 oranında değer kazandı ve dağıtılabilir karının yüzde 50'sini temettü olarak dağıtma politikalarını sürdürdü.
Şimşek'in ropörtajında verdiği diğer mesajlar şöyle sıralandı:

* Akdeniz 2019 yılında alarm sistemleri işine girmeyi planlıyor
* 2017 gelirlerinin düşük kar marjlı özel güvenlik faaliyetleri nedeniyle 300 milyon lira gerilemesi bekleniyor.
* Akdeniz, Tanıtek'in sermayesini 5 milyon lira ilave ile ikiye katlamayı planlıyor
* MAI araçlarında Renault kamyonlarının şasesini kullanacak.
* Akdeniz temettü politikasını değiştirmeyi düşünmüyor ancak gelecek döndem yatırımcıların menfaatlerine uygun olan bir sermaye artırımına ihtiyaç olması halinde bu politikanın değiştirilebileceğini dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)