E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Akbank’ın 2011 yılı ilk dokuz ayında 2 milyar 477 milyon TL brüt kâr elde ettiğini kaydeden Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “Brüt kârı üzerinden 517 milyon TL vergi karşılığı ayıran Akbank’ın net kârı 1 milyar 960 milyon TL oldu.” dedi.
Akbank’ın yaklaşık 140 milyar TL seviyesindeki aktif büyüklüğü ile ülke ekonomisine katkısını sürdürdüğünü belirten Akkurt, bankanın 2011 yılı ilk dokuz aylık finansal sonuçlarına ilişkin aşağıdaki değerlendirmeleri yaptı:
“Dünya ekonomisindeki gelişmeler son küresel ekonomik krizden çıkış sürecinin tahmin edilenden daha fazla vakit alacağına işaret ediyor. Türkiye'de ise, cari işlemler açığı dışındaki tüm makro veriler ekonominin sağlıklı olarak yoluna devam ettiğini gösteriyor. TL cinsi kredi notumuz yatırım yapılabilir seviyeye yükseltildi. Kârlı ve değerli Türk bankalarının yabancıların ilgi odağı olmaya devam ettiğini görüyoruz. Akbank olarak reel sektörümüzün yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmesi, faaliyetlerini genişletmesi ve yeni istihdam yaratılması için ekonomi otoriteleriyle uyum içinde desteğimizi sürdürüyoruz.”
Akbank’ın Türk ekonomisi ve reel sektörünün daha da büyümesi için yurtdışı ve yurtiçi borçlanmalarla kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Akkurt, “2011’in 3. çeyreği itibarıyla 73 milyar TL’ye ulaşan toplam nakdi kredilerimizle ekonomimize ve müşterilerimize destek sağlamayı sürdürüyoruz.” dedi
“KOBİ’lerimizin faaliyetlerini genişletmesi için desteğimizi sürdürüyoruz.”
Türk ekonomisinin rekabetin hızlandığı dünya ticaretinden daha fazla pay alması için KOBİ’lerin büyüme performansının artırılması gerektiğini belirten Akkurt, “Türkiye’nin rekabet gücünün artması için orta ve ileri teknoloji üretiminin yaygınlaştırılması gerekiyor. Ekonomimizdeki bu dönüşümü hızlandırmak için KOBİ’lerin ve girişimciliğin desteklenmesi gerekiyor. Akbank olarak firmaların nakit akışına uygun hazırlanmış kredi ürünlerimiz ve sağladığımız özel finansman olanaklarıyla KOBİ’lerin tercih ettiği çözüm ortağıyız. KOBİ’lerin, sunduğumuz destek paketleri ve yenilikçi ürünlerimizle yatırımlarını gerçekleştirmeleri, yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerini artırmaları, dış pazarlara açılmaları ve yeni iş fırsatları yaratmalarını görmekten mutluluk duyuyoruz. İlk dokuz ayda 49 milyar TL’ye yaklaşan KOBİ ve kurumsal kredilerimiz yoluyla KOBİ’lerin faaliyetlerini genişletmesi için sağladığımız desteğimizi sürdürüyoruz.” dedi.
“Risk odaklı bankacılık yaklaşımımız takipteki kredi oranımızın daha da azalmasını sağlıyor ve sermaye yeterlilik oranımız yüksek seviyede devam ediyor.”
Gelişmiş ülkelerdeki sorunların uluslararası finansal istikrara yönelik sistemik risk oluşturduğuna dikkat çeken Akkurt, “İhtiyatlı ve risk odaklı yaklaşımımızı uluslararası konjonktürden bağımsız olarak sürdürüyoruz. 2011 ilk yarı itibarıyla yüzde 1,7 seviyesinde bulunan takipteki kredi oranımız düşüş trendini sürdürdü. 3. çeyrek sonunda yüzde 1,6’ya gerileyen takipteki kredi oranımız sektör ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Bunun yanında takipteki kredilerimize genel kredi karşılıkları da dikkate alındığında yüzde 167 oranında karşılık ayırıyoruz.” dedi.
Akkurt ayrıca Akbank’ın yüzde 16,9 seviyesindeki güçlü sermaye yeterlilik oranına dikkat çekerek, “Yüksek sermaye yeterlilik ve düşük kaldıraç oranlarımız, yüksek likiditemiz ve etkin risk yönetimi politikalarımız bankamızın aktif kalitesini daha da güçlendirirken sürdürülebilir kârlı büyümemizi de destekliyor.” dedi.
“Toplam mevduatlarımız 77 milyar TL’yi geçti.
Akbank’ın yenilikçi çözümleriyle müşterilerini tasarrufa ve birikime teşvik ettiğini vurgulayan Akkurt, “Türkiye’nin büyümesini yavaşlatan engellerden biri de tasarruf ve birikim eksikliği. Bu kapsamda Akbank olarak tüketicilere geleceği bugünden planlama ve tasarruf alışkanlığı kazandıran finansal ürünleri kullanıma sunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığımız “Akbank Anne-Baba Bankacılığı” paketiyle ebeveynlerimiz çocuklarının birikimden, sigortaya büyüme sürecindeki tüm gereksinimlerini bir arada ve büyük avantajlarla karşılayabilecekler. Bu ve diğer ürünlerimiz müşterilerimizi tasarrufa teşvik eden, para yönetimi disiplini kazanmalarını kolaylaştıran pratik ürünler.” dedi.
Tüketicilerin nakit akışını daha etkin yönetmelerine destek sağlayan çalışmalarının Akbank’ın mevduat yapısını daha da güçlendirdiğini belirten Akkurt, bankanın toplam mevduatlarının 77 milyar TL’nin üstüne yükseldiğini de kaydetti.
Gelişmiş ülkelerdeki bankacılık sektörlerinin devlet yardımlarıyla ayakta kaldığı bir dönemde Türk bankacılık sektörünün sağlam ve güçlü yapısını sürdürdüğüne değinen Akkurt, “Herkesin tercih ettiği finansal çözüm ortağı olmamızın arkasında deneyimli yönetim ekibimiz, yetkin ve özverili çalışanlarımız bulunuyor. Öncelikle en kaliteli hizmet anlayışıyla müşterilerine kalıcı değer yaratmayı hedefleyen çalışanlarımıza olmak üzere tüm müşterilerimize ve hissedarlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (17:23)