E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'siz hükümet olmaz---

AK Parti'siz hükümet olmaz

AK Parti'siz hükümet olmaz
18 Haziran 2015 - 21:11 borsagundem.com

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, seçim sonucu ve koalisyon seçenekleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Seçim sonuçlarını okuduğunuzda 258 milletvekiliyle bu millet AK Parti'ye oy verdi. Ama iktidarı da elinden aldı. 'Sen artık tek başına gidemezsin' dedi. Bu noktada AK Parti'nin dışarda olduğu bir koalisyon alternatifi yok" diye konuştu.

Mevlüt Karakaya, buna rağmen AK Parti'nin öncelikle çözüm süreci nedeniyle HDP'yle koalisyon kurmasının daha doğru olacağını söyledi.

Karakaya'ya göre, CHP de bu hükümete dahil olabilir.

'Davutoğlu da AK Parti-MHP hükümeti ister'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, HDP'nin olacağı hiçbir oluşumda yer almayacaklarını belirtti. AK Parti ile olası bir koalisyona ise kapıları kapatmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümeti kurma görevini seçimden birinci parti olarak çıkan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na verecek. Davutoğlu, MHP'yi ziyaretinde bir talepler listesiyle karşılaşacak.

Mevlüt Karakaya, bu listede yer alacak "olmazsa olmazları"; "çözüm sürecinin bitmesi" ve "Cumhurbaşkanın anayasal sınırların içinde kalması" olarak sıraladı.

Karakaya, "'17/25 Aralık soruşturmaları', 'Cumhurbaşkanın anayasal sınırlara çekilmesi' gibi taleplerinizi AK Parti kabul eder mi, izin verir mi?" şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"Buna izin vermezse, böyle bir yaklaşım olmazsa, bir koalisyon kurulamaması Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sorumluluğundadır. Koalisyonu kuramama sebebi söylediğiniz gibi bu makul gerekçeler olursa, AK Parti gidilecek muhtemel erken seçimde büyük hezimete uğrayabilir. Bunun farkında olacakları için bunun bir orta yolunu bulacaklardır diye düşünüyorum. Bunu yapmak durumundadırlar.

"Ben AK Parti'nin, özellikle Ahmet Davutoğlu'nun da talebinin, isteğinin, gönlünün bu şekilde olacağına inanıyorum. Bir defa kendisini de vesayet altından kurtarmış olacak. Türkiye'nin gerçekten buna ihtiyacı var."

MHP'den 'bekle gör' politikası
Ankara kulislerinde, koalisyon görüşmelerinde kilit parti olarak gözüken MHP'nin "bekle-gör" politikası uygulayacağı konuşuluyor.

MHP'nin; AK Parti-HDP, AK Parti-CHP benzeri koalisyon seçeneklerinin öncelikli denenmesi söylemleri buna bağlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami19 Haziran 2015 16:55

    Artık AkMhp ye hoşgeldin diyorum ve bekliyorum Kemalbey rüyasında kualisyona başbakan olur artık

  • erdin vatansever19 Haziran 2015 11:24

    MHP'den nasıl bir yapıcı olmasını istiyorlar anlamadım. Taleplerinde uçuk bir şey mi var, Bugüne kadar AKP kendine yarayacağı tüm yasaları, kanunları, ihale sistemini(nedense hep çevresi kazandı). Bunlardan hesap sorulması gerekmez mi, Türkiye bölünme sürecine girmiş hesap sorulmaz mı.

  • hakan277219 Haziran 2015 09:51

    MHP zannediyor ki Ak Parti hükümeti kuramaz seçime giderse Hezimete uğrar ve MHP de oyunu artırarak gelir ve Hükümet olur diyor.Nafile geçti borun pazarı.

  • eyyup19 Haziran 2015 09:17

    MHP tekbaşına da gelse devlet yönetecek ne kadrosu var nede deneyimi .

  • ALPTUĞ19 Haziran 2015 08:27

    Sayın karakaya ANKARA belediye başkan adaylığında aldığın oyla kime çalıştığın belli oldu kutular, bayrak, sancak, vatan, millet , şeref, haysiyet,yolsuzluklar söylemleriniz ne olacak rahmetlinin dediği gibi dündündür bügün bugündürmü diyeceksiniz .

  • watandaş19 Haziran 2015 01:13

    Mhp.eger yapici olmazsan , secime goturursen , emin ol ki baraji asamazsin, naz yapilacak durum yok, memleketi dusunun.....yoksa dersinizi alirsiniz.

  • CİVATACI.19 Haziran 2015 00:14

    Sayın BAHÇELİ bu millete vermiş olduğunuz sözleri sakın unutmayın yoksa birdahaki seçimlerde akp nin başına ne geldiyse sizlerinde başına aynısı gelir öyle 80 tane vekillen bu işler yürümez.ancak MUHALEFETTEN başka birşey yapamazsınız.

  • cemaat18 Haziran 2015 22:46

    başa kim gelirse gelsin de şu hain cemaatten memleketi kurtarsın, bu ülke için en tehlikeli örgüt çıkarcı cemaattir

  • Vatansever18 Haziran 2015 22:33

    Piyasaları sevndrn kurun artk AKP mhp