E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti koalisyon için adım atmadı---

AK Parti koalisyon için adım atmadı

AK Parti koalisyon için adım atmadı
11 Haziran 2015 - 06:54 borsagundem.com

CHP, MHP ve HDP ile bir koalisyon temasında bulunmadıklarını belirten Beşir Atalay, “Şu anda bizim bir kararımız yok” diye konuştu

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin 6,5 saat süren MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıda seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade eden Atalay, “Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonucunda partimizin en yüksek oyu alarak birinci parti olması nedeniyle Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğü ile demokratik teamüller çerçevesinde gerekli müzakere ve değerlendirmeler yapılmış, Ak Parti Tüzüğü’nün 148 ve AK Parti TBMM Grup İç Yönetmeliği’nin 35. Maddesi gereğince parti grubunun aynı yoldaki görüşü de dikkate alınarak 62. Hükümet’in görevden ayrılmasına ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilecek Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında 63. Hükümetin kurulmasına MKYK tarafından mevcudun oybirliğiyle karar verilmiştir” dedi. 

‘Çalışmalar sürüyor’

“Ak Parti’nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez” diyen Atalay, “Türkiye siyasetinin geleceği de yine tabii en çok Ak Parti’nin değerlendirmelerine bağlı, biz de o sorumluluk içindeyiz. Ülkemizin, milletimizin geleceğiyle ilgili her fedakarlığı yaparız. Bütün bu değerlendirmeleri de bugünlerde yapıyoruz. Bütün bu değerlendirmeler sonrası inşallah belli kararlar da alınacaktır” ifadelerini kullandı.

Atalay koalisyon ihtimalleri ile ilgili sorular üzerine “Bizim şu anda bir temasımız yok, bizim şu anda bizim bir kararımız yok. Kendi istişarelerimizi yapıyoruz. Geleceğe dönük karar oluşturma yönünde çalışmaları yürütüyoruz. Ama sorumlu bir politika, kendimizi ve milletimizin geleceğini en öne olarak her şeyden öne alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” 

Eşinin durumu iyi

Atalay, eşinin pazartesi sabahı ciddi bir kalp rahatsızlığı geçirdiğini belirterek, “Şimdi daha iyi, yoğun bakımda. Ama artık yarın (bugün) akşam çıkar gibi” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)