E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAgrotech halka açılıyor... Talep toplama tarihleri: 15-16-17 Kasım---

Agrotech halka açılıyor... Talep toplama tarihleri: 15-16-17 Kasım

Agrotech halka açılıyor... Talep toplama tarihleri: 15-16-17 Kasım
13 Kasım 2023 - 15:20 borsaningundemi.com

180 bin metrekaresi sera olmak üzere toplam 2,7 milyon metrekare tarım alanında faaliyet gösteren, uluslararası teknoloji projeleriyle kıtalara yayılan Agrotech, pay başına 5,21 TL sabit fiyatla 15-16-17 Kasım'da talep toplayacak.

Temelleri 2013 yılında atılan, akıllı tarım ve teknoloji alanında faaliyetlerine devam eden Agrotech halka arz için talep toplamaya başlıyor. Alnus Yatırım liderliğinde toplam 39 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 5,21 TL sabit fiyatla talep toplama 15 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. 200 milyon TL nominal değerli paylar sermaye artırımı, 100 milyon TL nominal değerli paylar ortak satışı olmak üzere toplam 300 milyon TL nominal değerli payların halka arzının büyüklüğü 1 milyar 563 milyon TL olacak.

“2,7 milyon m2 tarım alanında iyi tarım uygulamalarıyla faaliyet gösteriyoruz”

Temellerimizin atıldığı 2013 yılından beri var olduğumuz tarım ve teknoloji sektörlerinde artı değer yaratmak, ülke ekonomimize ve ihracatına katkı sağlamak, istihdamımızla kalkınmaya destek olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” diye belirten Agrotech Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, “Bugün Antalya, Samsun, Uşak ve Balıkesir'de yaklaşık 180 bin metrekaresi sera olmak üzere toplam 2,7 milyon metrekare tarım alanında faaliyetlerimize devam ediyoruz. Antalya Serik'teki arazimizin 115 bin 600 metrekarelik alanında muz seralarımız yer alıyor. Samsun ve Uşak'ta elma başta olmak üzere, armut, ceviz, kiraz, nektarin, şeftali ve üzüm olmak üzere 210 binin üzerinde ağaçtan meyve elde ediyoruz. Balıkesir'deki seramızda ise hindistan cevizi turbası kullanarak topraksız salkım domates üretimi gerçekleştiriyoruz. Tüm arazilerimizde iyi tarım ve akıllı tarım uygulamaları doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu sayede İyi Tarım Sertifikası bulunan tarım şirketleri arasında yer alıyoruz. Teknoloji alanında da 10 yıllık bir geçmişe sahibiz. Geliştirdiğimiz yazılımlar, sistem entegratörlüğü çözümleri, veri merkezi danışmanlığı, sistem odası ve disaster merkezi kurulumu gibi uluslararası birçok projeye imza attık. Makina öğrenme, yapay zeka, metaverse, ChatGPT gibi yeni teknolojileri de takip ederek doğrudan tüketiciye dokunacak çözümler üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Halka arz sürecimizle birlikte yatırımcıları akıllı tarım uygulamalarımız ve teknolojimize ortak olmaya davet ediyoruz. Tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

3 milyar TL özkaynak büyüklüğü

Bugün 3 milyar TL özkaynak büyüklüğüne sahip olduklarını belirten Hümeyra Keskin, “2021 yılında 206,6 milyon TL olan ciromuzu yüzde 125 oranında artırarak 2022 yılında 465,7 milyon TL'ye çıkardık. Bu artışta tarım ürünleri ve teknoloji ürünlerimizdeki satışın yükselmesi etkili oldu. 2023 yılının ilk yarısında ise 182,1 milyon TL ciro elde ettik. Tarım ürünlerimizin satışları ağırlıklı olarak yılın ikinci yarısında gerçekleşiyor. Bu doğrultuda 2023 yılını geçmiş yıllarda olduğu gibi başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz. Favök marjımız 2021 yılında yüzde 13, 2022'de yüzde 45, 2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 27, 2023 yılının ilk 6 ayında ise yüzde 47 olarak gerçekleşti” diye konuştu.

Halka arz geliri yeni yatırımlara ayrılacak

Halka arzdan elde edecekleri geliri yatırımda değerlendireceklerini vurgulayan Hümeyra Keskin, "İşletme sermayemizi güçlendirmenin yanı sıra net gelirimizin %40-50'sini Antalya Serik'te kurulu seramızın cam sera olarak yeniden inşa edilmesinde kullanacağız. Bu sayede başta domates olmak üzere seramızda üretebileceğimiz tüm ürünlerde rekolte artışı hedefliyoruz. Aynı zamanda tüm bahçe ve seralarımızda var olan üretim sistemlerini yenilemeyi, bu süreçte ihtiyaç duyulacak yeni ekipmanlar için de yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye’de büyük ölçekli, öncü tarım şirketlerinden biri olarak sektördeki varlığımızı daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede stratejik öneme sahip olan tarım sektörünün ülkemizde gelişimine ve büyümesine katkı sağlamayı, ülkemizin güçlü bir global oyuncu olma hedefine en büyük desteği sunmayı hedefliyoruz. Agrotech olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarına cevap verirken, teknoloji projelerimizi de hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Agrotech hakkında

Temelleri 2013 yılında atılan Agrotech, akıllı tarım ve yazılım alanında faaliyetlerine devam ediyor. Şirketin bağlı ortaklıklarından Ted Investment kendi bağlı ortaklığı olan Tartech Teknoloji Tarım tarafından üretilen tarım ürünlerinin satış ve pazarlamasını gerçekleştiriyor. Agrotech'in bir diğer bağlı ortaklığı olan Grid Teknoloji ise yazılım sektöründe faaliyet gösteriyor. Agrotech Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 180 bin metrekaresi sera olmak üzere toplam 2,7 milyon metrekare tarım alanında üretime devam ediyor.

SPK 3 şirketin halka arzına onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)