E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAğaoğlu'nun mağazalarına yıkım kararı---

Ağaoğlu'nun mağazalarına yıkım kararı

Ağaoğlu'nun mağazalarına yıkım kararı
07 Mayıs 2012 - 13:05 borsagundem.com

4 mağazanın kaçak olduğu haberi üzerine Ağaoğlu “Herşey hukuki” dedi.

Belediye yapıların kaçak olduğu için mühürlendiğini belirtirken daha sonra ise tadilat projesi için süre verildiğine dair yazı gönderdi. Ancak ne kadar süre verildiği belli değil
Ali Ağaoğlu’nun İstanbul Ataşehir’de yaptığı My Prestige adlı projeye ek olarak yapılan ve belediye tarafından ruhsatları iptal edilip mühürlenen 4 mağaza ile ilgili Ali Ağaoğlu ve Ataşehir Belediyesi birbirini yalanlayan açıklamalar yaptı.
Ali Ağaoğlu Habertürk’ün My Prestige ve Andromeda adlı projelerinde kaçak yapılar olduğu iddiasını gündeme getirmesinin ardından önceki gün bazı basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada iddialar karşısında “Her şey hukuki” diyerek kaçak yapı yapmadığını açıkladı. Belediyenin gönderdiği belgelere göre ise My Prestige Projesi’ne ek olarak yapılan ve Big Chefs, Paşabahçe, Kervan ve ABC Remax mağazalarının bulunduğu alan kaçak olduğu için 26 Aralık 2011’de mühürlenerek kapatıldı. İşyerlerini bizzat mühürleyen Zabıta Müdürü Battal Sarıkaya.
YIKIM KARARI ALINMIŞ
İşyerlerinin mühürlenme nedeni ise “bina ruhsat ve eklerine aykırılık” olarak belirtilmiş. 23 Aralık 2011 tarihli Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü yazısı ise bu işyerleri hakkında yıkım kararı alındığını ortaya koyuyor. Ali Ağaoğlu’nun şirketi Akdeniz İnşaat ise işyerlerini yasal hale getirmek için 26 Ocak 2012’de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne tadilat projesi teklifi sunmuş. Belediye de 27 Şubat 2012’ye kadar Akdeniz İnşaat’a süre vermiş. Şirket, 21 Şubat 2012’de belediyeye gönderdiği yazıda ise verilen sürede yeni projelerin gerekli mercilerden geçmesi için yeterli olmadığını belirtip ek süre istemiş.
KAÇAĞA ‘SÜRESİZ ZAMAN’ VERİLMİŞ!
Akdeniz İnşaat’ın isteği üzerine belediye kaçak olarak faaliyet gösteren ve mühürlendiği söylenen hatta encümen kararı ile yıkım kararı bulunan işyerlerine ait işlemler İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden tamamlanıncaya kadar süre vermiş. Sürenin ne kadar olduğu ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün işlemleri ne kadar sürede bitireceği ise belirsiz. Bir anlamda Ağaoğlu’na kaçak yapılarını yasal hale getirmesi için süresiz süre verilmiş.
20 dükkânlı kulede sadece 4’ü ruhsatlı!
Habertürk’ün gündeme taşıdığı iddialardan birisi de Ataşehir’de Ağaoğlu Andromeda Projesi’nde kaçak dükkânlar olduğuyla ilgiliydi. Konuyla ilgili Başkan İlgezdi basın danışmanı aracılığıyla gönderdiği mailde “Andromeda’daki dükkânlar ruhsatlıdır” demişti. Belediye Andromeda’daki dükkânların iskânlarını da göndermiş. Ancak ilginç olan sadece 4 adet dükkân için iskân gönderilmiş olması. Oysa Andromeda Projesi’nin zemin katında 20 dükkan faaliyet gösteriyor.
Ayrıca bir alt katta fitness center, bar ve çeşitli işyerleri de mevcut. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’te “Aynı adreste bulunsa bile ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan işyerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir” deniliyor. Andromeda’da ise 20 ayrı dalda ve kiracıları da farklı faaliyet gösteren dükkânlar mevcut. Diğer yandan Andromeda’da açılan dükkânların önlerinin betonla örülmüş şekilde kapalı olması ve dükkân açılacağı, kiraya verileceği zaman tadilat yapılarak yer açılması da “Bu alanlar sığınak olarak yapıldı” iddiasını güçlendiriyor.
My Country’den neden hiç bahsetmiyorlar?
Başkan Battal İlgezdi’nin Ağaoğlu’ndan iki daire aldığı iddialarını İlgezdi ve Ağaoğlu yalanladı. Başkan’ın Sky Towers’da 6 aydır oturduğu dairenin Ali Ağaoğlu’na değil Eser Olcay Avunduk’a ait olduğuna dair belgeleri bize ulaştırdılar. Bu arada kira sözleşmesinde Avunduk’un adresinin bir başka Ağaoğlu Projesi olan My Prestige olması ve Avunduk’un açıklama yapmaktan ısrarla kaçınması, dikkat çekti. Kira sözleşmesinin üstünde adı ve telefonu yazılı olan ve İlgezdi’nin yeğeni olduğu belirtilen Özkan Bey’in “Başkan iki evde de (Sky Towers ve My Country) oturuyor” sözleri de ilginç diğer detaylar oldu.
Ancak en çok dikkat çeken yanı ise My Country konusunda her iki tarafın sağırları oynaması oldu. Bu konudaki ilk açıklama basın danışmanı aracılığıyla yapılan “Başkan My Conutry’da kiracı” açıklamasıydı. Kendisi de müteahhit olan ve Ataşehir’de yıllardır belediye başkanlığı yapan Battal İlgezdi’nin kulağının dibindeki Çekmeköy’de bulunan Ağaoğlu’nun My Country Projesi’yle ilgili “My Country de ne ben bilmiyorum, bana açıklayabilir misiniz?” demesinin yanı sıra Ali Ağaoğlu’nun yayımladığı basın bülteninde de My Country’nin adı bile geçmiyor.
Rahim Ak/Gazete Habertürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)