E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAğaoğlu, Dubai Şeyh'ini kıskanacak---

Ağaoğlu, Dubai Şeyh'ini kıskanacak

Ağaoğlu, Dubai Şeyh'ini kıskanacak
25 Kasım 2012 - 10:44 borsagundem.com

Dubai Emirliği, dünyanın en büyük AVM'sinn de bulunduğu Hyde Park inşaa edecek

BORSAGUNDEM.COM
Dubai Emirliği, dünyanın en büyük alışveriş merkezini de içeren devasa bir turizm ve perakende alanı kurulacağını duyurdu. Reuters'in haberine göre, Dubai şehir merkezine yakın inşa edilecek olan bu yeni proje, Londra'daki Hyde Park'tan yüzde 30 daha büyük bir park da içerecek.
Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum tarafından verilen bilgilere göre, adı "Mall of the World" olan alışveriş merkezi ise, 100'ün üzerinde otele sahip olacak ve yılda 80 milyon ziyaretçiyi
ağırlayabilecek. AVM ile bağlantılı olarak, Universal Studios işbirliğiyle inşa edilecek olan bir eğlence merkezi de, yılda 6 milyon kişiye hizmet verebilecek.
Projenin "Muhammed bin Raşid Kenti" adını alacağı, bir bölgenin sanat galerilerine, bir başka bölgenin ise girişimcilerin iş geliştirme ihtiyaçlarına tahsis edileceği bildirildi.
Proje, Şeyh Muhammed bin Raşid'in sahip olduğu Dubai Holding ve emirliğin önde gelen emlak şirketi Emaar tarafından yapılacak. Şeyh, Dubai'nin, bölgede yaşayan 2 milyar insan için bir ticaret ve kültür başkenti olmayı hedeflediğini söyledi.
Dubai, turizmdeki gelişmenin de katkısıyla emlak krizinden kurtulmakta epey yol katetti. 2012'nin ilk yarısında ziyaretçi sayısı yüzde 10 artarken, otel ciroları yüzde 19 arttı. Bölgedeki Arap Baharı
isyanlarının da, istikrarlı bir merkez arayan fonları Dubai'ye yönelttiği belirtiliyor. Dubai Uluslararası Havaalanı'nda yolcu trafiğinin bu yıl 50 milyon kişiyi aşması bekleniyor.
İşadamı Ali Ağaoğlu da Maslak'taki Fatih Ormanı'na Hyde Park yapacaktı ama ormanın işletmesi elinden alındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altuğ25 Kasım 2012 12:21

    Ağaoğlu ne güzel proje yapıcaktı. hep geri kafalılar yok ormanmış yok yeşil alanmış. sanki bugün durdurdunuz seneye başkası yapıcak. istanbul büyüyo gözünüzü açın