E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hacıoğlu Madencilik ve SPMR CO. tarafından 25 milyon dolar yatırımla Gana'nın başkenti Akra'nın New Airport bölgesinde hayata geçirilen altın rafinerisi faaliyetlerine başladı.
Afrika kıtasının ilk Türk altın rafinerisi olma özelliği taşıyan işletme, dünyanın en büyük altın rezervlerinden birine sahip olan ve geçen yıl 105 ton altın üretilen Gana'nın değerli madenlerinin yurt dışına çıkmadan işlenmesini ve katma değerin bu ülkede kalmasını sağlayacak. Türkiye'nin başta Gana olmak üzere Batı Afrika'da ve kara kıtanın tamamında madencilik alanında etkisinin artırılmasını ve buradan sağlanacak katma değerden Türkiye'nin de pay almasını hedefleyen yatırımın, başka ülkelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor.
"Afrika’nın ilk Türk altın rafinerisini açtık"
Hacıoğlu Madencilik İcra Kurulu Başkanı Yasin Hacıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Afrika kıtasının önde gelen pazarlarından Gana, Burkina Faso ve Mali'nin önderliğinde gelişen altın madenciliği faaliyetlerinin gün geçtikçe arttığını belirterek, bu faaliyetlerin ülkelere sağladığı katkıya işaret etti. Hacıoğlu, "Verilere göre, Batı Afrika'nın önde gelen 3 pazarındaki altın üretiminin 2024'te 238 milyon tonu aşması bekleniyor. Bu altınların işlenerek kullanılması ülkeler için çok önemli. Rafineriler bu alanda muhteşem katkı sağlıyor" dedi. Afrika başta olmak üzere birçok kıtada büyük ve küçük ölçekli maden sahalarında altın madenciliği çalışmaları yaptıklarını dile getiren Hacıoğlu, "Artık bu faaliyetlerimizi bir üst seviyeye taşıyarak Afrika'nın ilk Türk altın rafinerisini Gana'da devreye aldık" diye konuştu.
"Yerli ve milli rafineri rozetiyle yer alıyoruz"
Yasin Hacıoğlu, Türkiye'nin çok boyutlu dış politikasının önemli ayaklarından birisini Afrika'nın oluşturduğuna dikkat çekerek, "Uluslararası sistem içinde etkin bir role sahip Afrika kıtası, küresel sahnede giderek önemli bir aktör haline geldi. Bu sahnede yerli ve milli rafineri rozetiyle yer alıyor olmamız bizlere ayrı bir gurur ve motivasyon kaynağı olmaktadır. Gana, 2022'de altın üretimini önceki yıla göre yüzde 32 artırarak 105 tona ulaştırdı ve yeniden kıtanın en büyük altın üreticisi haline geldi. Tesisimiz, bir Türk şirket tarafından Afrika kıtasında açılan ilk Türk altın rafinerisi olma özelliği taşıyor. Tesislerimizde altının ayrıştırılması, test edilip değerinin belirlenmesi, işlenmemiş altının işlenip 24K rafine edilmesi, ithalatının ve ihracatının yapılması amacıyla gerekli lisanslarımızı aldığımızı da gururla belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.
Gana'da 12 milyar dolarlık dev petrol projesinin temelleri atıldı
Küresel altın madeni üretiminde azalma bekleniyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Kaz dağları Erzincan yabancılar çıkarıyor kendi altınımızı çıkaramıyoruz başkasının altınını mı çıkaracağız Vay be
Bu hükümet eğer iktidarı kayıp eder ise oradakali bu işler çökme olasılığı yüksek görmekteyim.
Nası yani?Saf.
Fransa bi kac seneye iflas eder sömürecek yer aranıyor 😁
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (16:00)