E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis‘Af yetkisi Meclis’te’---

‘Af yetkisi Meclis’te’

‘Af yetkisi Meclis’te’
12 Ekim 2012 - 19:49 borsagundem.com

THK Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Barış Akgül, yasaklı spekülatörlerin af talebini Borsagundem.com’a değerlendirdi

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
Borsagundem.com’un gündeme taşıdığı yasaklı spekülatörlerin “Beyaz Sayfa açmak istiyoruz” talebini değerlendiren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Akgül, “Af için bir kanun gerekir, yeni SPK Kanunu’nda ‘Bugüne kadar açılmış davalar sona erer’ denilirse af gelir” dedi. Ceza davalarına SPK’nın tek başına bir af çıkarmasının mümkün olmadığını belirten Barış Akgül, bu konuda da yetkinin Meclis’te olduğunu vurguladı.
YASAKLAR KALKSA BİLE DAVALAR SÜRER
SPK’nın usulsüz işlemelere karşı iki yetkisi bulunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Barış Akgül, “Bunlardan biri işlem yasağı getirilmesi, diğeri ise savcılığa suç duyurusunda bulunulması” dedi. Geçmişte getirilen işlem yasaklarının kaldırılmasının idari bir karar olduğunu vurgulayan Barış Akgül, suç duyurusu sonrası başlayan süreci ise savcılığın ve mahkemelerin yürüttüğünü söyledi. “Kamu davası olduğu için yasaklar kalksa bile davalar devam eder” diyen Akgül, gündeme getirilen ‘af’la ilgili tek yetkinin Meclis’te olduğunu dile getirdi.





Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 15 Ekim 2012 09:26

    BUNLAR HEP DUMEN....BUNUN ALTINDADA VAR BIR DALAVERE

  • Nizam12 Ekim 2012 09:05

    Ne güzel ya millettin üç kuruş yatırımını hiç edin ondan sonra af isteyin peki bugüne kadar yaptıgınız hareketlerin hesabını vermeyecekmisiniz. Spk bakalım bu konuda nasıl bir tutum sergileyecek.

  • Emr12 Ekim 2012 08:36

    Yaziklar olsn sizde speklerin usagi olmussunuz bu adamlar ne canlar yakti ne yuvLar sondurdu kac gundur onlari peri gibi gosteriyosunuz kac para aldiniz bu haberleri yapmak icin sizi her platformda sikayet edicem goreceksiniz gununuzu