E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdalet Komisyonu'nda çarpıcı öneri! Hadım yasası çıkacak mı?---

Adalet Komisyonu'nda çarpıcı öneri! Hadım yasası çıkacak mı?

Adalet Komisyonu'nda çarpıcı öneri! Hadım yasası çıkacak mı?
23 Ekim 2024 - 17:23 borsagundem.com

TBMM Adalet Komisyonu'nda casusluk suçlarının kapsamını genişleten yasa teklifinin görüşülmesine başlandı.


TBMM Adalet Komisyonu, casusluk suçlarının kapsamını genişleten yeni yasa tasarısını ele alırken, toplumda büyük yankı uyandıran kadınlar ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçlarına dair dikkat çekici bir ceza teklifi ortaya çıktı.

Adalet Komisyonu'nun önceki gün yapılan toplantısında teklifin tümü üzerinde söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, son dönemlerde kadına, çocuklara yönelik şiddet ve taciz suçlarının toplumda ciddi yara açtığına dikkat çekti.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, toplumda infial yaratan ve erozyona neden olan bu suçlar ile ilgili yeni bir yaklaşıma gereksinim olduğunu belirtti. Öztürk, şöyle devam etti:

Cinsel şiddet, cinsel istismar gibi suç işleyenlerin cerrahi kastrasyonla cezalandırılması tedbirlerden biri olmalı ve uygulanmalıdır diye değerlendiriyoruz. Yani bu cerrahi kastrasyon konusu biraz önemli, spesifik bir konu.

Burada bizim kastettiğimiz, kimyasal kastrasyon değil, cinsel, cerrahi kastrasyon. Kimyasal kastrasyonda bir ilaç veriliyor, dürtüleri bir şekilde bastırıyorsunuz ama o ilacı, hapı kestiğiniz vakit, o dürtüler tekrar, farklı bir şekilde, daha da artarak gün yüzüne çıkabiliyor.

Ama cerrahi kastrasyonda bu cinsel dürtülerle baş edemeyen bireye hormon üzerinden cerrahi bir işlem yapılarak o dürtülerin tümünü yok edebiliyorsunuz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • idam23 Ekim 2024 18:04

    idamsiz adalet adalet deyildir.Allah,in adaletini birakirda baska yerlerde baska arayislarda olursaniz.kaybolursunuz ve toplumsal huzursuzluklar basgosterir ve aynen gunumuz dunyasinda yasandigi gibi