E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAbi beni doktora götürsene---

Abi beni doktora götürsene

Abi beni doktora götürsene
23 Mayıs 2014 - 04:53 borsaningundemi.com

​Soma’daki facianın ardından madenci ailelerinin yaşadığı derin çaresizlik ve yoksulluk da gözler önüne seriliyor

Maden faciasının yaşandığı Soma’da bir tarafta hayatını kaybeden 301 kişinin acısı yaşanırken diğer tarafta ilginç hayat hikayeleri yürekleri dağlıyor. Hürriyet'ten Ali Dağlar da bu hikayelerden birini yazdı. İşte o haber: 

Kınık’ın kenar mahallesinde bir evde, babaannesi yanı başına oturmuş, yatakta yatarken buluyoruz Cansel’i. Daha içeri girer girmez “Abi beni doktora götürsene” diye sesleniyor acılı bir yüz ifadesiyle. Ağrılara dayanamıyor. Baba Mahmut Buran (35) Soma faciasının meydana geldiği ocaktan sağ çıkan bir isim. Faciada 2 kuzenini kaybeden Buran’ın 16 yaşındaki kızı, 10’uncu sınıf öğrencisi Cansel, 7 yıldır beynindeki tümör yüzünden hayatta kalma mücadelesi veriyor, büyük acılar çekiyor. Tümör 2007’de ameliyatla alınmış. Cansel’in tümörü faciadan hemen önce yeniden nüksetmiş, maden faciasında kaybettiği 2 akrabasına duyduğu üzüntüyle ağrıları dayanılmaz hale gelmiş, psikolojisi bozulmaya başlamış. Bir süredir yürümekte, konuşmakta güçlük çektiği için okula da gidemiyor. Sağ gözde görme kaybı, sağ el ve sağ ayakta yüksek güçsüzlük tespit edilmiş. Halen SSK hastanesine aralıklı gidip ağrı tedavisi görüyor. Hastane ameliyat için bir tarih vermemiş, ‘Biz sizi arayacağız’ denmiş. Aile bir an önce ameliyat edilerek Cansel’in kurtulmasını bekliyor.    

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • M.GUR23 Mayıs 2014 08:33

    yüreği yaralı gönlü kırık insanlarımızın, böylemi acılarını dindireceğiz,yetiştiğim büyüdüğüm bölgemdeki insanların bu yürek dağlayan halini görünce içim yüreğim kan ağlıyor.devletimizin acilen olaya el atması gerekmektedir.