E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'ye ikinci yardım uçağı bugün yola çıkıyor---

ABD'ye ikinci yardım uçağı bugün yola çıkıyor

ABD'ye ikinci yardım uçağı bugün yola çıkıyor
30 Nisan 2020 - 10:09 borsagundem.com

Korona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye yönelik tıbbi yardımların 2. turu kapsamında hazırlanan askeri kargo uçağı, Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan ABD’ye hareket edecek

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelesini sürdürürken, diğer ülkelere de yardım elini uzatmaya devam eden Türkiye, salı günü ABD'ye askeri kargo uçağıyla tıbbi malzeme yardımında bulunmuştu.

Türkiye'nin, Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden ABD'ye tıbbi yardımlarını taşıyan ikinci askeri kargo uçağı, Ankara'dan hareket etti.

Türkiye'nin ABD'ye tıbbi yardımını taşıyan uçak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield tarafından uğurlandı.
 

ABD'DEN TEŞEKKÜR

İlk yardımın ardından, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, korona virüs ile mücadele için yaptığı tıbbi ekipman yardımından dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, "Amerikan halkı dostluğunuz, ortaklığınız ve desteğiniz için size minnettar." ifadelerini kullanmıştı.

ABD'nin NATO nezdinde Daimi Temsilcisi Hutchison da Kovid-19 salgını nedeniyle Türkiye'nin ABD'ye tıbbi malzeme yardımı için teşekkür etmişti.

Türkiye'nin ABD'ye tıbbi yardımlarını taşıyan uçak Washginton'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman kabak30 Nisan 2020 14:49

    Ne milleti ne zilleti kardeşim ABD binlerce tır silah gönderecek PKK ya keza Avrupa'da bir sürü şubeleri var PKK nın sen onlara yardım gönder. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu kardeşim biz kimlerle yol arkadaşlığı yapıyoruz ya. İngiltere'ye maske gönderiyor. Yahu sana bu ülkeler mülteci konusunda sırt dönmediler mi yahu. Biz enayi miyiz

  • hiko01 Mayıs 2020 17:05

    gösterış olsun ıçeri ye yardım yaptı sanki

  • Kepez01 Mayıs 2020 13:55

    Avusturya'da bir kasaba var. O kasabalılar kendilerini türk kabul ederler. Türk bayrağını asarlar. Aslında türk değiller. Tarihte bir Osmanlı yeniçeri askeri bu kasabayı fetih için gelmiş o kasabada kalmış öylesine örnek olmuş ki o kasabanın kahramanı olmuş. 300-400sene geçtiği halde o kasaba Türklere karşı müthiş bir sevgi saygı duymaya devam eder. Bu nedemektir. Orda yönetim türkiye aleyhinde olsada bizimle hareket insanlar olacak demektir. Bu bir stratejik bir yoldur. Buna benzer birçok ülkede var.

  • ışın Özdemir30 Nisan 2020 12:28

    Ne zengin ülkeyiz be.Milletten onlira isteyip,yardım kampanyaları kavgaları yapıp dünyanı bir numarasına ve onun abisine yardım ediyoruz.Yanımızdaki iran ve rusyada yada fakir ülkelerdekiler insan değil herhalde.Kaldı fransa ve israil hadi bir yardımda onlara

  • Alp Arslan30 Nisan 2020 12:07

    Küllerinden doğuyor millet, cihan yeniden hakimiyet geliyor karşı çıksada zillet.

  • Mustafa yapar01 Mayıs 2020 16:48

    S.g.ne doğması bu kafayı neyle yapıyon sen yada nerde yaşıyon.

  • Bekle gor01 Mayıs 2020 11:07

    Batik halde mı 🤔