E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'e Köşk'ten Gezi sansürü---

Abdullah Gül'e Köşk'ten Gezi sansürü

Abdullah Gül'e Köşk'ten Gezi sansürü
25 Eylül 2013 - 11:32 borsagundem.com

Gül'ün "Gezi olaylarının başlangıcı ile açıkçası gurur duyarım" sözleri Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer almadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD ziyareti kapsamında finans sektörünün önde gelen temsilcileriyle bir araya geldiği Merrill Lynch’teki sabah kahvaltısında Gezi eylemleriyle ilgili soruları da yanıtladı.
Gül, Gezi eylemleriyle ilgili, “Aslında ben bir açıdan bu olayların başlangıcı ile ilgili açıkçası gurur da duyarım” ifadesini kullandı.
Gül’ün sorulara verdiği yanıtlar, daha sonra Köşk görevlileri tarafından Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sayfasına konuldu.
Ancak Merrill Lynch’teki açıklamalarını abonelerine servis eden DHA’nın haberinde yer alan Gül’ün “Gezi olaylarının başlangıcından gurur duyarım” cümlesinin Cumhurbaşkanlığı sitesinde yer alan aynı konuşmada bulunmadığı ortaya çıktı..
GÜL’ÜN AJANSLARDAN GEÇEN SÖZLERİ:
Aslında ben bir açıdan bu olayların başlangıcı ile ilgili açıkçası gurur da duyarım çünkü şundan dolayı: Türkiye ’yi bilenler tanıyanlar, 10-15 yıl önce Türkiye hangi gündemler ile dünya kamuoyuna gelirdi veya Türkiye’nin problemleri neydi, bugün ise Türkiye’nin problemleri nedir diye baksınlar? İstanbul ’daki olayların başlangıcı aynı Washington’da, Londra’da, New York’ta olduğu gibi çevre bilinci, şehrin yapılmasıyla ilgili, buraya bu bina yakışır yakışmaz kaygıları ile ortaya çıkan bir olay. Bu tip problemler başta demokratik ülkelerin, gelişmiş ülkelerin problemleri. Türkiye’nin problemleri buna benzer problemler haline geldi. Önce bunun bilinmesini isterim. Türkiye’nin problemleri, bu gösteriler, cinayetler, çok büyük işsizlikler, çok büyük anti-demokratik uygulamalar veyahut da diktatörlükle, otoriterlikle ilgili değil. New York’ta da Washington’da da göreceğiniz benzer sebeplerle başlayan olaylar. Önce bunu bilmenizi isterim.
Cumhurbaşkanı Gül: Gezi ile gurur duyarım
GÜL’ÜN CUMHURBAŞKANLIĞI RESMİ İNTERNET SİTESİNDEKİ SÖZLERİ:
“Şimdi tabii tüm televizyonlar çok gösterdiği için eminim ki sizin de kafanızda bir sürü sorular oluşmuştur, Gezi Parkı dediğimiz veya Taksim’deki olaylarla ilgili. Önce şunu gayet objektif olarak bilmenizi isterim. Bu olaylar neye benzeyen olaylardır? Türkiye’yi bilenler tanıyanlar, 10-15 yıl önce Türkiye hangi gündemler ile dünya kamuoyuna gelirdi veya Türkiye’nin problemleri neydi, bugün ise Türkiye’nin problemleri nedir diye baksınlar. İstanbul’daki olayların başlangıcı aynı Washington’da, Londra’da, New York’ta olduğu gibi çevre bilinci, şehrin yapılmasıyla ilgili, buraya bu bina yakışır yakışmaz kaygıları ile ortaya çıkan bir olay. Bu tip problemler başta demokratik ülkelerin, gelişmiş ülkelerin problemleri. Türkiye’nin problemleri buna benzer problemler haline geldi. Önce bunun bilinmesini isterim. Türkiye’nin problemleri, bu gösteriler, cinayetler, çok büyük işsizlikler, çok büyük anti-demokratik uygulamalar veyahut da diktatörlükle, otoriterlikle ilgili değil. New York’ta da Washington’da da göreceğiniz benzer sebeplerle başlayan olaylar. Önce bunu bilmenizi isterim.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)