E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Amerika Savunma Bakanlığı Genel Merkezi Pentagon'un son düzenlediği etkinlikte en yeni bombardıman uçağı B-21 Raider tanıtıldı.
Amerikan çokuluslu havacılık ve savunma şirketi Northrop Grumman'ın ürettiği stratejik bombardıman uçağının tanesi yaklaşık 700 milyon dolara mal edildi.
Şirketin Kaliforniya eyaletindeki Palmdale'da yer alan fabrikasında gerçekleşen tanıtımda konuşan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "B-21'in son model teknolojisi onlarca yıl dayanacak nitelikte" dedi.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın (WSJ) haberinde, uçağın en gelişmiş radar sistemleri tarafından bile tespit edilmesini zorlaştıran özel bir gizlilik teknolojisiyle donatıldığı bilgisi paylaşıldı.
Northrop Grumman'ın CEO'su Kathy Warden ise tanıtımdaki açıklamasında, "Birçok açıdan, bu uçak sayesinde geleceğin teknolojisini alıp buraya getirdik" dedi.
Bombardıman uçağı, gelişmiş yapay zeka tabanlı elektronik sistemlere ve veri işleme kabiliyetlerine de sahip.
B-21'in erişebildiği azami hıza ve menzile dair bilgiler gizli tutulurken, uçaktan en az 100 adet üretileceği belirtildi.
Ülkenin tanınmış gazetelerinden Washington Post, üretici firmanın uçağın insansız kullanılabilmesi için de çalışmalar yürüttüğünü aktardı.
Halihazırda 6 prototipi üretilen B-21'in ilk test uçuşunun gelecek yıl yapılması planlanıyor. Pentagon uçağın görevlerde ne zaman kullanılacağını açıklamazken, askeri analistler B-21'in 2026-2027'de operasyonlarda yer alabileceğini söyledi.
WSJ'nin haberinde, uçağın ABD'nin 1 trilyon dolar ayırdığı nükleer caydırıcılık projesinin bir parçası olduğu belirtildi. B-21 de bu kapsamda nükleer silah taşıyabilecek şekilde tasarlandı.
Çin'in nükleer kapasitesini artırmasına karşı 2020'de başlatılan projede bombardıman uçağına ek olarak nükleer denizaltıları ve füze sistemleri de geliştirilecek.
B-21'in bir önceki modeli olan B-2 Spirit, Soğuk Savaş döneminde 1987'de tasarlanmış ve ilk kez 1997'de askeri operasyonlarda kullanılmıştı. (Independent Türkçe)
AB'nin savaş uçağı projesinde yeni adım
Aselsan ile savaş uçağında engelsiz görüş
Kızılelma'nın seri üretim tarihi belli oldu
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Dünyada görülemeyen hiçbirşey yok sevgiden başka oda küçük bir kız çocuğunun kalbine sığınmış Savaş istemiyor İllede BARIŞ diyor
Gariban ülkelerde kullanır nükleer silahı olan ülkelere kullanır ise onlarda abd nin sonunu getirirler.
bizde öyle muhalefet parti başkanları var ki. biz uçak mı otomobil mi yapacağız siha tiha mı yapacağız ben inanmıyorum diyorlar.bunlar bu ülkeyi nasıl yönetecekler.ülkemizde akademisyen mi kalmadı prof mu kalmadı doç.bilim adamı mı kalmadı da sen gidip abd den sandeviç yediğin de rıfkı başdanışman olarak getirip görev verdin.bir de ATATÜRK ün partisi olacaksınız yazıklar olsun.ATATÜRK ne demiş beni TÜRK Doktorlarına TÜRK insanına emanet edin demiştir.sen ne yapıyorsun ülkeni abd lilere emanet ediyorsun.
AZAMİ MENZİLİNİ HIZINI GİZLİ TUTMAYA NE GEREK VAR
Hükümet güven kalmadı. O yüzden olabilir. Çoğu söyledikleri boş çıktı zaten. Biraz daha yandaş kanal izleaşık olursun
adamlar basın toplantısında bşle net bilgi vermiyor bizimde sessiz derinnden ilerlememiz gereken bşr dönemdeyiz
eski tip radar-yeni tip radar. f16 eski tip..f35yeni tip. zaten uçaklarda radar özelliği bile 1 yda yarım nesil etki edebiliyor. Türkiye radar projesi var çok değerli ve çok özel proje. eski tipler sinyali yayar ve geri toplar. tek merkesdezn. yeni tip çalışmalar rinyali fakrlı açılardan fakrlı noktalara gönderir ve geri toplar. burada giden-gelen sinyal kaybolur, bozulursa ekrana cisim düşer. buada uçakların çizimi, farklı açılarla hava akımını yarıp kanat buyun vb gelen sınyallere yakalanmaması, bazı frekans ayarları, vb önemli. bu özellik hava savunma sistemlerini iptal etmiş oluyor. Ama çin radarı, rusya, iran , ayda bizim yeni geliştirdiğimiz.. farklı teknolojılerde çok az iz bırakıyordur illaki. b52 ler vardı bombardıman, ırakda hava savunma sistemi yoksa tepeden bombalar üretimi bitirir. mantık bu. rusya uçurtmaz bunları üzerinde, indirir.
Hep şuyumuz var buyumuz var diyorlar ama! Fos çıkıyor.
Önemli olmak ile birlikte diyelim ki abd ile rusya arasında bir nükleer savaş oldu abd de haritadan silinir rusya da.savaşın kazananı asla ve asla olmaz.
Büyük güçler yok oluncdünya savaşı çıkar yeni büyük güçler çıkar diyerleri kabullenen kadar düny yerle bir olur. Savaş ın artık saçma olduğu dünyada insanlar ne zaman anlayacak ve savaşmayacak merak konusu
Radarlar göremiyorsa, test uçuşunu Rusya hava sahasında yapsın.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:00)