E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı’nın dünyaya katkısı havacılık devlerinin de dikkatini çekti. Boeing Ticari Pazarlama Başkan Yardımcısı, toplam yolcu pazarının bu yıl dünya genelinde yüzde 4.6 büyüdüğünü belirterek, “Avrupa’da büyüme ortalamaların üzerinde yüzde 6.4 oldu. Avrupa’nın bu performansında yeni açılan İstanbul Havalimanı’nın etkisi büyük. Türkiye piyasası dünyanın birçok pazarına göre çok hızlı büyüyor. Bu da dünya pazarının büyümesine katkı sağlıyor” dedi.
THY’nin filosuna kattığı ‘rüya uçak’ların dördüncüsü Boeing B787-9 Dreamliner’ın teslim töreni öncesi konuşan Darren Hulst, İstanbul’un ticaret yollarının kesiştiği bir konumda olduğunu ifade etti. Hulst şunları söyledi: “Her yıl hava taşımacılığını tercih eden yolculara 300 bin kişi ekleniyor. 1988 yılında 1.1 milyar olan yolcu sayısı 5 milyara dayandı. Türkiye’de ticari uçak filosu 25 yılda 5 kat arttı. Bu süreçte THY artan uçak ve yolcu sayısıyla dünyanın en büyük 10 havayolu arasına girmeyi başardı.”
TÜRKİYE ÇİN’İ SOLLAYABİLİR
20 yıl önce THY’nin 100 noktaya uçtuğu ve 150 direkt uçuş sayısına sahip olduğunu hatırlatan Hulst, THY’nin bugün 400 noktaya direkt uçtuğunu ve 260 uçuş noktasına ulaştığını belirtti. Hulst, Türkiye’nin coğrafik yapısının THY’nin büyümesini tetiklediğine dikkat çekerek “Türkiye’nin hem Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına yakınlığı hem de turizm merkezi olması havacılık sektörünün büyümesini destekliyor. Dünyanın en büyük dört filosunun üçü K. Amerika’da. Sonra Çinliler geliyor. Türkiye bu performansıyla Çin’i geride bırakabilir” dedi.
TURKISH CARGO % 27 BÜYÜDÜ
HULST, dünyada kargo taşımacılığının ağırlık olarak sadece yüzde 1’inin havayolu taşımacılığı ile gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “Toplam gelirden aldığı pay ise yüzde 35. Turkish Cargo da bu pazarda hızlı büyüyor. Son 10 yılda Turkish Cargo, yük taşımacılığında yıllık ortalama yüzde 36, toplam hava kargo trafiğinde ise yıllık ortalama yüzde 27.2 büyüdü. Boeing olarak Turkish Cargo’nun büyümesine destek olmaktan mutluyuz” dedi.
DÜNYADA 44 BİN UÇAĞA İHTİYAÇ VAR
Önümüzdeki 20 yılda dünya genelinde 44 bin yeni uçağa ihtiyaç duyulacağının altını çizen Hulst, bu uçakların değerinin 6.8 trilyon dolar olduğunu ifade etti. Hulst, “Her yıl 2 bin civarı uçak talebi var. Boeing ve Airbus’ın toplam yıllık üretimi ise 1.700 civarı. Sektördeki teknolojik değişimler uçuş mesafelerini uzatırken maliyetlerin de gerilemesini sağlıyor. Uzun hatların üçte biri son 10 yılda açıldı. THY’nin uçuş ağı 777 ve 787 modellerimizle uzak yerlere açılıyor” dedi.
FiLOMUZ DAHA DA GENÇLEŞECEK
ABD’NİN Seattle kentindeki Everett Havaalanı’nında gerçekleşen törende THY adına uçağı Basın Müşaviri Yahya Üstün teslim aldı. Yahya Üstün, teslimat töreninde yaptığı konuşmada, 30 business + 270 ekonomi sınıfı toplamda 300 koltuğu bulunan bu gelişmiş uçağı bünyelerine katmalarının THY’nin büyüme stratejisinin planlı bir parçası olduğunu söyledi. Üstün, ayrıca Türk Hava Yolları’nın başarılı iştiraklerinden “TSI Aviation Seats” şirketinin, bayrak taşıyıcı havayolunun önümüzdeki birkaç yıl içerisindeki teslimatlarla birlikte 25’i kesin, 5’i opsiyonlu olmak üzere 30 uçaklık B787-9 Dreamliner filosunun ekonomi sınıfı koltuk tasarım ve üretimini sağlayacak olmasından da mutluluk duyduklarını açıkladı. Üstün şunları söyledi: “Bugün dünyanın en genç filolarından birine sahibiz. Bununla birlikte geçtiğimiz yıl siparişini verdiğimiz 50’si kesin 10’u opsiyonlu yeni nesil uçakların ve yine geçmiş yıllarda verdiğimiz siparişlerin de teslimi ile daha da gençleşecek bir filo yapılanması olacak. Dördüncüsünü teslim aldığımız Dreamliner filomuz, bu çalışmaların ağırlıklı katma değerlerinden birine sahip. Yolcumuzu memnun etme odaklı hayata geçirdiğimiz her faaliyetimiz gibi Türk mühendislerin de oluşumunda bizzat emek harcadığı bu özel tasarım uçaklardan şimdiden çok güzel geri dönüşler almak bizleri mutlu ediyor.”
TÜRKİYE İLE BİRLİKTE BÜYÜMEYE KARARLIYIZ
Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın ”Küresel havacılık sanayiine muazzam katkıda bulunma potansiyeli olduğunu gördüğümüz Türkiye, Boeing’in stratejik büyüme ülkeleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin önemli coğrafi konumu, THY’nin rotalarını genişletmekteki güçlü stratejisi ve İstanbul Havalimanı, Türkiye’nin havacılıkta küresel oyuncu olarak yükselmesine büyük katkı sağlıyor” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ucaklari biz yaparsak dogru olur .su anda cini gecmek zor.cin kapali toplum ve masiftir.tek yumruk gibi.bizde pkk li var ermeni var siyonist yahudi var suriyeli var. irakli var.sebatay var.bunlar daima turkiyeyi karistirir
çinliler bile türkiye ye gelip işçi gibi çalışmıyor. bizden daha ucuza çalışmayı çözmüşsünüz siz hakkaten Çılgın Türklersiniz.... Biz bile sizle rekabet edemeyiz, Karın tokluğuna çin deki çalışma saatlerinden daha fazla çalışıyorsunuz... :D .... Çılgın Türkler gerçekmiş : ) diyolar...
Önce Boeing kazaları hakkında bilgi verin sonra ahkam kesin!
5 köprü, 2 otoban, 50 bin fidan dikimi, 5 devlet kitini , 1 devlet bankasını, da sattıkmı ABD dediği gibi çin den bile daha büyük olucaz. Az kaldı.
Olm sen nerde yaşıyorsun ? dünyadan haberi olmayan, köyen incin kent vm sine geliştim sanan tavuklardan mısın? google açabiliyorsan, :D gir oraya HOLLANDA FİRMALARI yaz, konya kadar arazisi olan, denizi dolduran, ama devlet+özel sektörle bırak ülkeyi, hukuksal çatı ve denetimlerle dünyaya nasıl hakim olduğuna bak :D okul diye ne okudunuz ? : )) cehalet akıyor, fikirsizlik vurmuş yazılarına. Yaşıyonmu sen ? sanıyorsun kendini? afrikadaki ağaç tepesinde yaprak dallarını kemirip, güneş batınsın da uyuyayım diyen canlılardan farkın olsun dostum :D
Vatanı satan haysiyet ve zeka fukaraları hep senin gibi sallıyor böyle! Bu aptalların kafasında ve hedefinde daima kendinden zengin ve iyi durumda olan ama olmaması gereken kötü adamlar var. Şeker fabrikalarını çok verimli hale getirmek için devretmeye kalkarsan bu zeka fukaraları şekeri hemen vatan yapar. Bir şeyler düzelmesin diye hep bu tipler parazit gibi birileri tarafından kullanılır.
yakın zamanda f 35 lerden en iyisi yapacağız.biz abd ye TFX satacağız.bekle abd biz geliyoruz.istersen atak helikopterlerini sitlere satalım.nahaberrrrrrrrrrrrrrrr
kör olası harf inkilapçıları ve tek parti zihniyetçiler vede darbeciler her seferinde çelme takıp bizi sıfırdan başlatmıyorlarmı kabirlerine ateş dolasıcalar bi rahat bırakında işimize bakalım.
helikopterin motorunu abd'den alıyosun la :) 3 tane teneke parçayı birleştirdin diye helikopter yapmış olmuyorsun yani
Cep telefonundan başlayalım önce :( :( :(
sen iyi gaza gelmişsin türkiyenin yaptığı atak helikopterler, ihalar hepsinin motoru düşman olduğun ülkelerden geliyor,amerika,ingiltere dediğin ülke yüzyıl önce uçağını arabasını yapmış,ingilterede akşam en kalabalık dükkanlar kitapçılardır,onlar okur bilim insanları yetiştirir biz sadece laf üretiriz,telefonlarda mobil konuşmada dünya şampiyonu oluruz...
önce yağla ondan sonra milyarlarca dolarlık uçak sat,biz millet olarak gaza gelmeyi severiz...
Hızlı tren ve metro yapıldıktan sonra atılım yapar. Şu an doğal büyümesi içinde.
Yok yav! Yoksa tayyare satışları tehlikeye düştüğü için yağdanlık vaziyetine mi girdiniz?
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:21)