E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ulusal Meclis verilerine göre ekonomisi son 8 yılda yüzde 92 küçülen Venezuela’da döviz kuru ve enflasyondaki artışın durdurulamaması; asgari ücretin ayda 3 doların altına düşmesi; elektrik, su, internet gibi temel hizmetlerde yaşanan kronik kesintiler; akaryakıt ve ulaşım sorunu; siyasal istikrarsızlıklar ve ekonomik yaptırımlar gibi nedenler, gündelik yaşamı olumsuz etkiliyor.
İnsani yardımların 28 milyonluk ülkede yardıma gereksinim duyan 7 milyonu aşkın Venezuelalı'nın yanısıra, diğer Latin Amerika ülkelerine göç etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene ve onlara ev sahipliği yapan Kolombiya, Peru, Ekvador ve Brezilya gibi ülkelere de ulaştırılacağı açıklandı.
Washington'un 2017 yılından bu yana Venezuelalılar'a yönelik insani yardım programlarına toplamda 1,9 milyar dolardan fazla bağışta bulunduğu kaydediliyor.
“Uluslararası yardım, Venezuela’daki krizin bölgesel etkilerini azaltıyor”
VOA Türkçe'den Mustafa Özdemir'in haberine göre, Venezuela’da faaliyet gösteren en yaygın insani yardım kuruluşlarından olan Caritas Venezuela Başkanı Janeth Marquez, yaptığı açıklamada ABD yardımının, hali hazırda Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) Venezuelalılar'a yönelik yardım programlarını güçlendireceğini söyledi.
Marquez, Venezuela’ya yapılan uluslararası insani yardımların başta gıdaya ve sağlığa erişim sorunu yaşayanlar olmak üzere, zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayanlara destek olmanın yanısıra yurtdışına göçü önlemede ve krizin bölgesel etkilerini hafifletmede de önemli bir işleve sahip olduğuna dikkat çekiyor.
Caritas Başkanı, “Bugün sınırların da açılmasıyla pandemide durumu kötüleşen birçok Venezuelalı yurt dışına göç etmek istiyor. Ülkedeki insani yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle yaptığımız istişarelerde göçle ve göçün yarattığı sorunlarla mücadele etmenin en doğru yönteminin yurt dışındaki göçmenlere yardım etmekten çok, Venezuela’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine doğrudan yardım olduğunda hemfikiriz” diyor.
Son altı yılda 4,6 milyondan fazla Venezuelalı'nın, zaten sosyoekonomik sorunlar yaşayan diğer Latin Amerika ülkelerine göç etmesinin hem göçmen Venezuelalılar için dezavantajlar yarattığı hem de bölge ülkelerini olumsuz etkilediği bildiriliyor.
“Hükümet acil ihtiyaçlara yanıt veremediğinde yardımlar hayat kurtarıyor”
Son yıllarda özellikle ilaç yardım programlarıyla öne çıkan Accion Solidaria adlı sivil toplum örgütü koordinatörü Natasha Saturno, Venezuela’da 2015 yılından bu yana insani kriz koşullarının yaşandığını, hükümetin halkın acil ihtiyaçlarına yanıt veremediği durumlarda uluslararası insani yardımların hayat kurtardığını söylüyor.
Saturno, Venezuela’daki ekonomik, sosyal ve siyasi sorunların milyonlarca kişinin gündelik hayatını doğrudan etkilediğine, örneğin insani yardıma ihtiyaç duyan çocuk sayısının 3,2 milyonun üzerinde olduğuna dikkat çekiyor.
Bağışlar sayesinde yurt dışından ilaç ve tıbbi gereçler getirerek, tedavi olmaya gücü yetmeyen kişilere ücretsiz ilaç yardımı yaptıklarını anlatan Saturno, kronik sağlık sorunu olanlara destek verdiklerini, ancak krizin boyutlarının bu kadar büyük olduğu bir durumda ihtiyacı karşılayabilmek için daha fazla yardıma gereksinim duyulduğunu belirtiyor.
BM'den Afganistan'a 'tarafsız ve bağımsız insani yardım'
Avrupa Birliği, Afganlara insani yardımın miktarını yükseltiyor
ABD, Afganistan'a insani yardım gönderecek
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Şimdi abd kahraman oluyor değil mi.adamların kaynakları var fakat o kaynakları bana vereceksin diyor topraktan su yerine petrol fışkırıyor fakat adamlara sattırmıyor.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (12:01)