E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Hindistan Savunma Bakanı Nirmala Sitharaman, "S-400 sorunuyla ilgili görüşümüzü ayrıntılarımla sunduk. Görüşümüz duyuldu ve anlayışla karşılandı. ABD, ilerlettiğimiz pozisyonu dikkate aldı” dedi.
Sitharaman, Çin ve Pakistan gibi ülkelerle komşu olan Hindistan’ın, “güçlü partner” olarak kalabilmesi için Rus silahlara ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.
Daha önce ABD, Hindistan’ın S-400 alması durumunda, Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında yaptırım uygulanabileceğini açıklamıştı.
ABD Kongresinin 2017’de çıkardığı "Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Mücadele Yasası" (CAATSA), Rus savunma ve istihbaratıyla ilişkili kurum ve kuruluşlarla iş yapan üçüncü ülke ve şirketlere de yaptırım uygulanmasını öngörüyor.
‘ABD HER YERDE KENDİ POLİTİKASINI DAYATIYOR’
Rusya Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Andrey Koşkin, Russia Today (RT) televizyonuna açıklamasında, Sitharaman’ın açıklamasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“ABD kendi güvenliğini, gelişmekte olan Çin’in arz ettiği tehdidi etkisiz hale getirme üzerine inşa ediyor, bu yüzden Pakistan’ı bırakıp Hindistan’la ilgileniyor. Hindistan, nüfusu, yüzölçümü, ekonomik potansiyeli ve askeri imkanlarının yükselmesi açısından Çin’e karşı bir ağırlık oluşturabilir. Bu yüzdendir ABD, Hindistan’ı korkutuyor, olası yaptırımlar hakkın uyarıda bulunuyor. Bugün Washington her yerde kendi politikasını dayatmaya çalışıyor ama her zaman bunu başaramıyor. Misal Türkiye, S-400 için F-35’ten vazgeçerek itaatsizlik sergiledi”.
ABD’nin, Rus askeri teknolojilerinin yayılmasını kısıtlamak için her şey yaptığını söyleyen Koşkin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Washington’un, Moskova’yı izole etme tedbirleri, piyasada gelişmiş silah satışını kısıtlamayı öngörüyor. ABD uzun zaman boyunca ileri teknoloji üretimi konusunda lider olarak gösteriliyordu ancak şimdi Rusya da bir dizi modern savunma teknolojiler sundu. Misal S-400 hem fiyat hem de teknik özellikler açısından ABD’nin Patriot sistemlerinden üstün”.
Ortadoğu’daki çatışmaların, Rus silahının Amerikan muadillerine göre daha etkili ve ucuz olduğunu gösterdiğini belirten Rus askeri uzman Yuriy Knutov, RT’ye açıklamasında, “ABD’li silah üreticileri Washington’a baskı yaparak ve yaptırımların uygulanmasını talep ediyor. Bu yaptırımlarla rakiplerini devre dışı bırakmak ve rahat rahat ürünlerini dış piyasaya sürmek istiyorlar. Bu yüzdendir Washington, Rus silah almak isteyen her bir ülkeye baskı yapıyor ve Amerikan ürünlerini dayatıyor” ifadelerini kullandı.
Hindistan’ın ABD’den de silah almaya devam ettiğini belirten Knutov, Washington’un yaptırım kararı alması durumunda, Dehli’nin Amerikan askeri teknolojilerini almaktan vazgeçebileceğini kaydederek, “Yani Hindistan’ın da ABD’ye baskı aracı var. Beyaz Saray, Hindistan’a karşı yaptırım hazırlıyor ama bu yaptırımlar sadece Başkan Donald Trump onay verirse yürürlüğe girer. Ancak Trump bu sorunun derinine inme niyetinde gibi durmuyor. Her halükarda ABD, partnerlerine baskı kurmaya devam ediyor” yorumunda bulundu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ABD malı silah varken, başka silah alınmaz. Alırsanız sizi açlıkla terbiye ederler. Bu sınavı geçen ülkeler bağımsız olurlar.
Güzel kardeşim abd verdiği her silahta yazılımını kontrol etmek ellerinde parçaları vereceği kafasına göre Mesela S400 karşısında Abe de patriot savunma sistemi aldık diyelim Ülkemiz istemeden gireceği savaşta işgalde Abe de veya haçlılar uçaklarla heryeri yakıp yıksa Patriot ların yazılımını etsiz kılar parça göndermez uçakları nasıl vuracağız Ayrıca is rail bile İHA siha vermek neden istemiyordu anlayın yani 3.Dünya savaşı istemiyoruz ama çıkacak ülken neden bağımlı hazırlıklımı Rusya çokmu dost ama S400 üretiminide teknolojiyi verecek
ABD S-400 lere orantısız tepki veriyor, Kuzey Kore'ye bu kadar kızmadı adamlar.
Terörist ABD yerin dibine batsın,patriotlarınızı alın bilmem ne yapın
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:08)