E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
ABD Kongresine yapılan askeri anlaşma bildirimlerinden elde edilen verilere göre Trump, son dönemin en fazla silah satışı yapan başkanlarından biri olarak kayıtlara geçti. Buna göre 2017 yılının Ocak-Kasım ayları arasında Trump yönetiminde ABD, yaklaşık 49 milyar dolar değerindeki askeri silah, mühimmat ve malzemeyi birçok farklı ülkeye satarak son yılların en yüksek satış rakamlarından birine ulaştı. Geçen yılki 33 milyar dolarlık satışın ardından bu yıl 50 milyar doları zorlayan bir seviyeye ulaşılması, Trump yönetiminin "silah anlaşmaları konusunda önceki yönetimlerden daha istekli" olduğu şeklinde değerlendirildi.
TEK KALEMDE EN BÜYÜK SATIŞ KANADA'YA
Tek kalemde en yüksek miktardaki silah satışını "FA-18 Super Hornet" uçağı ile Kanada’ya gerçekleştiren ABD, bu satış için Kanada ile eylül ayında 5,2 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Kanada’yı 3,9 milyar dolar ile Bahreyn takip ederken, bu ülkenin yıl içinde birden fazla kalemde askeri silah ve ekipman aldığı kaydedildi. Bahreyn'in ardından gelen Suudi Arabistan ise 23 Ocak'tan bu yana ABD’den toplam 3,6 milyar dolarlık askeri alım gerçekleştirdi.
HENÜZ İMZALANMAMIŞ SATIŞLAR DA VAR
Trump’ın Riyad ziyareti sırasında medyaya yansıyan 110 milyar dolarlık askeri yatırım mutabakatı ise henüz Savunma Güvenlik İş Birliği Ajansı verileri arasında görünmüyor. Yeni anlaşma taslağının, ancak tüm konu başlıkları müzakere edildikten sonra bir anlaşmaya dönüşeceği ve ABD'deki ilgili makamların önüne geleceği kaydediliyor.
Suudi Arabistan’ın ardından ABD’den en fazla askeri alım yapan ülkeler arasında İngiltere dikkati çekiyor. İngiltere’nin Washington’dan bu yıl içerisinde değişik kalemlerde 3,2 milyar dolar askeri alım yaptığı görülüyor. İngiltere'yi ise 3 milyar 45 milyon dolarlık askeri alımla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) takip ediyor. Tayvan ve İsrail ise Trump döneminde 1 milyar dolara yakın askeri alımla öne çıkan ülkeler arasında geliyor.
EN FAZLA SİLAH SATAN OBAMA
Öte yandan önceki ABD Başkanı Barack Obama, Kongre kayıtlarına göre 8 yıllık görev süresinde yaklaşık 277, yıllık ortalama olarak da 35 milyar dolar civarında silah satışı gerçekleştirmişti.
Buna göre Obama döneminde ABD, 2009'da 32, 2010'da 22, 2011'de 27, 2012'de 67, 2013'te 24, 2014'te 32, 2015'te 40, 2016 yılında ise 33 milyar dolarlık silah satışı gerçekleştirdi. Ayrıca Obama, 8 yıllık başkanlığı döneminde 277 milyar dolarlık satış yaparak ABD’nin 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en fazla silah satışı yapan başkanı olarak tarihe geçmişti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
BU ÜLKEYE YURTDIŞINDA KURULU ARAÇI KURUMLAR GEREK.BİRKAÇ TANE.VE HERDAİM İÇ PİYASADAKİ PARA AKIŞLARINA REKEBET KURMALI YOKSA BU ÜLKENİN TÜM ALT YAPISI ARACI KURUMLARIN ALGORİTMİK SİSTEMİ ÜLKENİN TÜM DEĞERLERİNİN YURTDIŞINA SERMAYE EDECEK....
TÜRKİYEDEKİ SON ZAMLAR VS VS HEP BU SİLAH TÜÇÇARLIĞINA ENTEKRELİ
TRUMP.TÜRKİYE ULUSAL MERKEZBANKASI POLİTİKALARININ YURTİÇİ BAŞKANI.
HALKBANKASININ DEĞER KAYBI VE DÖVİZ HAREKETLERİDE BU TÜÇÇARLIĞA ENTEKRELENDİ
AKABİNDE SON İKİ GÜN BAZ ALINDIĞINDA SİLAH TÜÇÇARIĞINA DAYALI ÖDEME YAPILIYORDU VE BU PARA TERS KÖŞE OLDU.VE BUNUN PARA AKIŞI KUR SAVAŞLARI ALTINDA YAPILIYOR...EMİSYONLAR VE REZERV OPSİYONLARDAN GERCEKLEŞTİRİLİYOR.YANİ İÇ PİYASA BAZ ALINDIĞINDA ARACI KURUM VE DÖVİZ BUROLARININ ÖZ SERMAYESİNDEN
HALA ANLAMAYAN VAR MI?TÜRKİYEDENDE ÖDEME YAPILDI VE BU HALKBANKASI ÜZERİNDEN REZZA ZAARF KOMLOSU İLE GERCEKLEŞİYOR
Şimdi daha iyi anlaşılıyor, dünya da neden barış olamadığı...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:41)