E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de konut piyasasından güzel süpriz---

ABD'de konut piyasasından güzel süpriz

ABD'de konut piyasasından güzel süpriz
25 Haziran 2012 - 17:38 borsagundem.com

ABD'de birinci el konut satışları Mayıs ayında beklenenden fazla bir artış gösterdi

ABD'de birinci el konutlara yönelik talep Mayıs ayında, mortgage faizlerindeki düşüşün, ekonominin diğer kısımları soğurken, konut gayrımenkul piyasasının canlanmasına neden olması ile birlikte beklenden fazla arttı.
Birinci el konut satışları Mayıs ayında, yüzde 7.6 ile Nisan 2010'dan bu yana en hızlı artışını göstererek 369,000'e çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan 67 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 347,000 seviyesinde çıkması bekleniyordu.
Düşen borçlanma maliyetleri ve emlak fiyatlarındaki düşüş, soğuyan istihdam piyasası ve kredilere sınırlı girişe rağmen, konut alıcılarını piyasaya çekmeye devam edebilir. Fed, işsizliği düşürmek, konut piyasasını iyileştirmek ve ekonomideki büyümeyi küresel yavaşlamanın etkisinden korumak için, geçen hafta uzun dönemli faizleri düşük tutmaya yönelik programının süresini uzattı.
San Francisco'da, konut satışlarını izleyen Trulia Inc.'nin başekonomisti Jed Kolko, "Durum açık bir şekilde iyiye gidiyor" dedi ve "Fiyatlar konusunda bazı iyi haberler var ve yükselen fiyatlar gayrımenkul geliştirmr şirketleri için güçlü bir ipucu" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)