E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de konut fiyatları arttı---

ABD'de konut fiyatları arttı

ABD'de konut fiyatları arttı
30 Ekim 2012 - 15:24 borsagundem.com

ABD'de konut fiyatları son iki yılın en hızlı artışını gerçekleştirdi

ABD'de konut fiyatları, Ağustos'ta biten bir yıllık sürede, son iki yılın en hızlı artışını gerçekleştirdi. Bu durum, konut piyasasının ekonomik büyümeyi yönlendirmeye yardımcı olacağını işaret ediyor.
S&P/Case-Shiller'ın 20 şehirdeki konut fiyatları endeksi, Ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak Temmuz 2010'dan bu yana en hızlı artışını gösterdi. Bu veri Temmuz ayında yüzde 1.2'lik bir artış göstermişti. Bloomberg'in anketine katılan 25 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 1.9 artması bekleniyordu.
2006 yılında başlayan konut fiyatlarındaki düşüşün ekonomiyi resesyona itmesinin ardından, konut değerlerinin istikrar kazanması, harcamaların artmasına neden olan tüketici güvenindeki güçlenmeye yardımcı oluyor. Fed politika yapıcıları, büyümeyi desteklemek ve işsizliği azaltmak için faizleri 2015 yılının ortasına kadar düşük tutma taahhüdünde bulundu.
Detroit'te Ameriprise Financial Inc. kıdemli ekonomisti Russell Price, "Konut piyasasındaki toparlanma gerçek ve sürdürülebilir" dedi.
Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 1.5 artış ile yüzde 3.1 artış arasında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)