E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD ve Çin gerilimi endeksleri baskılıyor---

ABD ve Çin gerilimi endeksleri baskılıyor

ABD ve Çin gerilimi endeksleri baskılıyor
17 Temmuz 2020 - 09:05 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalara ve ekonomik verilerin detayları inceleniyor

Dün piyasalar ECB’nin faiz kararını ve ABD ile Çin arasındaki gelişmeleri takip etti. ECB piyasa beklentilerine paralel şekilde politika faizini sabit bıraktı. Ayrıca diğer faiz oranlarını da sabit tuttu. Başkan Lagarde toplantı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarda ekonomiye yönelik belirsizliklerin devam ettiğine dikkat çekti. Gelen açıklamaların ardından piyasalar üzerinde önemli bir hareket izlenmedi. Genel olarak vaka sayılarındaki artış ile ABD – Çin arasındaki gerilim piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir tablo izlenirken, vadeliler cephesinde de hafif alımların hâkim olduğu gözleniyor. Emtia cephesinde ise ons altın 1800$ çevresinde şekilleniyor. Petrol fiyatlarında ise bu sabah satıcılı bir seyir izlenmekte.

Yurtiçinde ise vaka sayılarındaki iyileşme piyasalar tarafından pozitif karşılanıyor. Diğer yandan sakin gündemle birlikte endekste risk iştahı sürerken, 120 bin seviyesine de yaklaştı. Dün endeks günü
%0,91 yukarıda 118.808 puanla bitirdi. İşlem hacmi ise 20.6 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Kurda ise sıkışık seyir sürüyor. 6,86 altında işlem gören kur son günlerde 6,85 – 6,80 aralığında bir fiyatlama izliyor. Bugün gün içerisinde açıklanması beklenen önemli bir veri bulunmuyor. Siyaset cephesindeki olası haber akışları ile vaka sayılarına yönelik haberler TL varlıkların seyri açısından önemli olacak. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)