E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri 3 gün sonra yükseldi---

ABD tahvilleri 3 gün sonra yükseldi

ABD tahvilleri 3 gün sonra yükseldi
01 Ekim 2013 - 11:29 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri hükümetin kapanmasının ardından son 3 günün ilk yükselişini gerçekleştiriyor

ABD hazine tahvilleri hükümetin uzun süre kapalı kalmayacağı ve yasa yapıcıların borç limitini artırmak için çalışmalara başlayacağı beklentileriyle beraber son 3 günün ilk düşüşünü gerçekleştirdi.
Samsung Asset Management Co. tarafından yapılan bir açıklamaya göre Kongre'nin yeni bir bütçe anlaşmasına varması bir veya iki gün sürebilir. Nikkei 225 Hisse Endeksi Japon imalatçılarının güveninin arttığını gösteren bir çalışma üzerine yükseliş gösterdi.
Samsung Asset sabit getiri direktörü Kim Youngsung, "Faizler çok düşük. Bence yatırım yapmak için doğru bir zaman değil. Hükümetin kapalı olma sorununu kısa zaman içinde çözeceklerdir. Bugün veya yarın olabilir" yorumunu yaptı.
10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan ilerleyerek Londra saatiyle 08:24'te yüzde 2.64 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 1/4 düşerek 98 25/32 oldu. Faiz oranları dün 7 haftanın en düşük seviyesi olan yüzde 2.59'a kadar geriledi.
Bütçe konusunun çözülmesi durumunda yasa yapıcıların bir sonraki mali endişe olan borç limitini artırmak için harekete geçeceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)