E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri 2 ayın zirvesini gördü---

ABD tahvilleri 2 ayın zirvesini gördü

ABD tahvilleri 2 ayın zirvesini gördü
12 Kasım 2013 - 11:38 borsagundem.com

ABD 10 yıllık gösterge tahvil faizleri Fed'in varlık alımlarını yakın zamanda azaltacağı öngörüleriyle 2 ayın zirvesini gördü

ABD'de hazine tahvilleri Fed'in parasal genişlemeyi azaltabileceğine dair güçlü ekonomik veriler gelmesinin ardından gerileyerek 10 yıllık tahvil faizlerini neredeyse 2 ayın zirve seviyesine gönderdi.

ABD 10 yıllık tahvilleri bu yıl yüzde 11 gerileyerek Bloomberg ve European Federation of Financial Analysts Societies tarafından takip edilen 144 endeks içerisinde en kötü performansı sergiledi. Citigroup Inc.'in US Economic Surprise Index'i 8 Kasım'da açıklanan verilerin istihdam beklenenin neredeyse iki katı artış olduğunu göstermesiyle 2 haftanın zirvesine yükseldi. Janet Yellen, Perşembe günü Fed'in bir sonraki lideri olması adına bir onaylama toplantısına katılacak. ABD Hazinesi bugün 30 milyar dolarlık 3 yıl vadeli bir ihale gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Marex Spectron Group Ltd. faiz oranı strateji direktörü Peter Osler, "Piyasadaki insanlar Fed'in varlık alımında azaltışa yakın zamanda gideceğine inanmış görünüyorlar ve bu da uzun vadeli tahvil faizlerine yansıyor. Ekonomik raporlar ABD'de toparlanmanın sağlam yola devam ettiğini gösteriyor" yorumunu yaptı.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri 3 baz puan yükselerek Londra saatiyle 08:55'te yüzde 2.78 oldu. Gün içerisinde yüzde 2.79'u gören faiz 18 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeye dokundu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 7/32 düştü ve 97 21/32 oldu. 30 yıllık tahvil faizleri yüzde 3.88'e tırmanarak 11 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)