E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
ABD merkezli askeri tarih dergisi Military Watch, Rus S-57 ve Amerikan F-35 savaş uçaklarının yeteneklerini analiz etti ve özelliklerini karşılaştırdı.
Bu iki savaş uçağının birbirinden önemli ölçüde farklı olduğu belirtilen haberde, Lockheed Martin ürününün oldukça düşük manevra kabiliyetine sahip hafif bir uçak olduğu, Rus Su-57 ise havada üstünlük kazanmak için tasarlanan ağır uçak olduğu kaydedildi. Bunun yanında Su-57'nin Amerikan ‘rakibine' göre hava muharebesine çok daha uygun olduğu vurgulandı.
Haberde, "Bu, Rus uçağın hızına, uçuş yüksekliğine, sensörlerine, füzelerine, hedef vurma mesafesine ve manevra kabiliyetine, yani daha ağır olan Rus savaş uçağının üstünlüğe sahip olduğu tüm özelliklere yansıyor" ifadelerine yer verildi.
ABD Senatosu'nun Türkiye'ye F-35 satışını bloke ettiği hatırlatılan yazıda, Ankara'nın Amerikan uçağı yerine Rus Su-57'yi alabileceğine işaret edildi.
Military Watch, Türkiye'nin Su-57'yi alması durumunda hava filosunun "önemli ölçüde çok daha tehlikeli" hale geleceğini yazdı.
Türk Hava Kuvvetleri'nin hava üstünlüğü göstergelerinde iyileşmeye ihtiyaç duyduğu, bu nedenle Su-57 alımının Ankara için "ideal bir seçenek" olduğu belirtildi.
Haberde, "Ağır savaş uçağının saldırı imkanları, yüksek hayatta kalma yeteneğiyle birleşince onu Ortadoğu'daki çalışmalarda son derece değerli yapabilir" dendi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Yinede uçakların özellikleri faeklı biri genel maksat diğeri hava hava için üretilmiş
Mühendislerimiz her ikisinden de çok daha manevra kabiliyeti?hızlı olanı üretebilir ÇOK DAHA KALİTELİLERİNİ BİR KURUM KURUP ÜRETMEYİ DÜŞÜNMÜYOR OLMAMIZA HAYRET EDİYORUM
F35 in üzerinde kaç ülke senelerdir çalışıyor. Bu uçak katılan ülkelerin ortak malı... goygoycular ahkam kesmesin
madem öyle neden abd ye minnet ediyoruz,derhal sonlandırılmalı f-35 alımı,bizim ssm lığı su-57 ler boş alıp yerli donanımla yapabiliriz diyor,nerde ssm lığı duruma el atmıyor
TÜRKİYE O ESKİ TEKNOJİ F35 DEN DERHÂL. VAZ GEÇMELİ. DİKEY İNİŞ KALKIŞ YAPAN UÇAĞI. İNGİLİZ YILLAR ÖNCE YAPTI ZATEN. ABD NİN ŞANTAJINA DEĞMEZ.
Zaten Türkiye F-35A alıyor dikey iniş_ kalkış özelliği yok. Yarı fiyata SU-57 mantıklı. 👍
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:40)