E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD endeks vadelileri yükselişte---

ABD endeks vadelileri yükselişte

ABD endeks vadelileri yükselişte
20 Aralık 2013 - 14:32 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri yükselişe geçerek S&P 500 Endeksi'nin kazancını devam ettireceği sinyallerini verdi

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların ülkenin ekonomik büyümesinin Fed'in tahvil alımı azaltımına direnebileceği güveniyle yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 2 ayın en büyük haftalık kazancını devam ettireceği sinyallerini verdi.

Red Hat Inc, üçüncü çeyrekteki kazancının analistlerin tahminlerinin üstünde gelmesinin ardından yıl geneli kâr ve satış beklentilerini yükseltmesiyle yüzde 13 değer kazandı. Carnival Corp., Credit Suisse Group AG'nin hisselerini önermesiyle yüzde 5.1 arttı.

Mart'ta vadesi dolacak olan S&P 500 vadelileri yüzde 0.2 çıkarak Londra saatiyle 11:25'te 1,805.2 puanı gördü. Dow Jones Endeksi 24 puan yükselişle bugün 16,139 puan olarak kaydedildi.

"Harika bir yıl geçirdik," diyen Schroder Investment Management'ın yetkilisi Andy Lynch, "Firmalar 2013 verilerini açıklayıp, 2014 yönlendirmelerini yaparken, gelecek senenin başında piyasa düzeltmesi görmeye başlayabiliriz," diye ekledi.

S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin toplam piyasa değeri, endeksteki şirketlerin toplam tahmini kârlarının 16.3 katıyken geçen sene bu oran 13.7 katı olarak gerçekleşmişti. Gösterge şu ana kadar yüzde 27 ralli yaparak, 1997'den beri en iyi performansına doğru ilerliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)