E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında yoğunlaşma riski artıyor---

ABD borsalarında yoğunlaşma riski artıyor

ABD borsalarında yoğunlaşma riski artıyor
03 Temmuz 2024 - 14:55 borsagundem.com

ABD borsaları bir avuç hisse senedine giderek daha fazla bel bağlıyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 Endeksi’nin kazanan birkaç hisse senedine olan bağımlılığı giderek artıyor ve bunun geniş çaplı endeks için kötüye işaret olduğu düşünülüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, ABD’de S&P 500 Endeksi’nin, 10 hisse senedi olmasaydı ikinci çeyrekteki performansının negatif olacağı görülüyor.

Yıllık getirinin yüzde 73’ü

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, bu hafta başında ABD hisse senetleri, kazanan hisse senetlerinden oluşan seçilmiş bir grubun sürüklediği 2024'teki güçlü ralliye tutunmaya devam etti. S&P 500 Endeksi, köpüklü değerlemelere ilişkin endişelere ve yalnızca birkaç dev sermayeli teknoloji hissesindeki büyük kazanımlara rağmen bu yıl bir dizi rekor seviyeye tırmandı.

Ancak John Hancock Investment Management eş baş yatırım stratejistleri Emily Roland ve Matt Miskin'e göre, yatırımcılar Fed'in bu yıl faiz indirimlerine yönelme planlarının sinyalini vermesini beklerken genişleyen bir ralli yerine, yoğunlaşma risklerinin ikinci çeyrekte derinleştiği görülüyor.

Stratejistler, S&P 500'ün bu yıl şu ana kadarki yüzde 15,29'luk toplam getirisinin yüzde 73’ünün şu 10 şirket tarafından oluştuğunun altını çiziyor: Nvidia, Microsoft, Amazon, Meta Platforms, Eli Lilly, Alphabet, Apple, Broadcom, Berkshire Hathaway ve JP Morgan.

Endeksin geri kalanının toplam getirisi negatif

Öte yandan, S&P 500'ün sadece ikinci çeyrekteki getiri oranının yüzde 4,28 olduğunu ifade eden stratejistler, aynı çeyrekte en iyi 10 hisse senedinin yüzde 5,6 oranında değer kazandığını ekliyor. Bu da, endeksteki diğer hisse senetlerinin toplamda negatif getiriye sahip olduğunu kanıtlıyor.

Yılın en iyi 10 hisse senedi ile ikinci çeyreğin en çok kazananları arasında önemli bir örtüşme olsa da, Tesla, Costco ve Qualcomm hisselerinin de endeksin yıl ortası öncesinde yükselişine yardımcı olduğu görülüyor.

Stratejistler, “İkinci çeyreği incelerken yoğunlaşma daha aşırı hale geldi ve pazar genişliğini bulmak zorlaştı” diye yazıyor.

Hedge fonlar teknoloji hisselerindeki satışı hızlandırdı

 

Teknoloji hisseleri dünya piyasasında fırtına estirdi!

 

Goldman Sachs: Hedge fonları teknoloji hisselerini hızla elden çıkarıyor

 

Teknoloji ile düşen teknoloji ile kalkar

 

Teknoloji yükselişi destekliyor

 

Nvidia ABD’nin teknoloji endeksini rekora taşıdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)