E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsalarında 'mutasyon' şoku---

ABD borsalarında 'mutasyon' şoku

ABD borsalarında 'mutasyon' şoku
22 Aralık 2020 - 00:35 borsagundem.com

'Noel Baba Rallisi' bekleyen ABD'li yatırımcılara mutasyon şoku... 900 milyarlık destek paketinin Kongre'den geçmesiyle oluşan güzel hava, korona virüsün mutasyona uğramasıyla yerini endişeye bıraktı. ABD borsaları karışık seyirle kapandı



ABD borsaları Noel tatiline gireceği haftanın ilk işlem gününü karışık bir seyirle kapadı.

Bir ay boyunca ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçiler ile Demokratların siyasi çekişmesine neden olan 900 milyar dolarlık korona virüs destek paketinin çıkmasının getirdiği olumlu havaya rağmen Wall Street endeksleri korona virüsün mutasyona uğradığı haberleriyle güne sert satışlarla başladı.

Geçen haftaki yükselişin ardından bu hafta bir Noel Baba Rallisi bekleyen yatırımcılar, İngiltere'den gelen 'korona virüs mutasyona uğradı' haberiyle adeta şoke oldu. Kovid-19 aşılarının art arda onay almasıyla yüzyılın salgınından kurtulma umutlarını artıran yatırımcılar, mutasyon haberiyle tehlikenin henüz geçmediğini fark etti. 

İngiltere'ye uluslararası uçuşların durdurulması da küresel ticaret endişelerini artırırken hava yolu hisselerinde de şok düşüşlere yol açtı. 

TESLA'YA APPLE DARBESİ Elon Musk'ın Tesla'sı S&P 500'e eklenen en değerli şirket oldu. Tesla endeksin yaklaşık yüzde 1.69'unu oluşturacak. Ancak Tesla hisseleri, Apple'ın 2024'te kendi elektrikli otomobilini üreteceği haberiyle yüzde 6.5 değer kaybetti.

FED RAPORU

Cuma günü kapanışın ardından Amerikan Merkez Bankası Fed, 33 Amerikan bankasıyla ilgili yılın ikinci stres raporunu açıkladı.  Bankaların hisse geri alımı ve temettü sınırlamalarının süreceği ancak bir miktar gevşetileceği şeklindeki raporun ardından haftanın ilk günü bankacılık endeksi yüzde 2.7 arttı. 

ABD bankalarında hisse geri alım ve temettü sınırlamasına devam

İlk saatlerde yüzde 1'e varan kayıplar yaşayan endeksler, mutasyonun aşıya engel olmadığı şeklindeki açıklamaların ardından yatırımcıların bir miktar alıma yönelmesiyle toparlanmaya başladı. Erken kayıplar bir miktar telafi edilse de gün sonunda sadece Dow çizginin üzerinde kalabildi. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi günü 37,4 puan ve yüzde 0,12 artışla 30,216.45 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise 14.49 puan ve yüzde 0,39 kaybederek 3,694.92'ye ve Nasdaq Bileşik 13,12 puan ve yüzde 0,1 düşüşle 12,742,52'ye geriledi. 

ABD Kongresi'nde 900 milyar dolarlık destek paketi için anlaştı

 

Avrupa borsalarında mutasyon etkisi

 

Korona virüsün yeni mutasyonu hakkında bilinmesi gerekenler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)