E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
20 Ekim 2022 - 17:18 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne yükselişle başladı. Piyasaların gündeminde bilanço sezonu ve İngiltere Başbakanı’nın istifası var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar yoğun gündem maddelerinin etkilerini hissettirdiği yeni günde yolunu bulmaya çalışıyor. Gündemin merkezinde ise İngiltere Başbakanı Liz Truss’ın istifası ve ABD bilanço sezonu yer alıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,52 artışla 30.582,11 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 artışla 3.703,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,43 yükselişle 10.725,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0307 yükselişle %4,169 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere Başbakanı Liz Truss, finansal piyasaları sarsan ve kendi Muhafazakar Partisi içinde bir isyana yol açan başarısız bir vergi indirimi bütçesinin ardından Perşembe günü istifa etti. İstifanın ardından sterlin dolar karşısında gün içerisinde %0,5 yükseldi. İngiltere para birimi 22 Eylül’de Truss’ın piyasaları sarsan bütçesini açıklamadan önceki seviyelere ulaştı. 30 yıllık, 10 yıllık ve 5 yıllık İngiltere yaldızlı tahvil getirileri Truss’ın kısa istifa açıklamasının ardından yaklaşık 5 baz puan düştü.

ABD hisse senetlerinde ise dalgalı bir seyir hakim oldu. S&P 500 Endeksi açılış zilinden sonra yön bulmakta zorlandı. Bilançolar cephesinde Tesla’nın hayal kırıklığı yaratan satış rakamları piyasaları etkiledi. ABD ekonomik trendini yansıtan hisselerden olan alüminyum devi Alcoa bilançosundan gelen sürpriz zarar, resesyon konusundaki endişeleri destekledi. IBM ve AT&T hisseleri şirketlerin beklenenden daha iyi bilançolar paylaşmalarının ardından yükselişe geçti.

ABD işsizlik sigortası başvuruları beklenmedik bir şekilde üç haftanın en düşük seviyesine geriledi ve ekonomiyle ilgili endişelere rağmen ülkedeki sağlam işgücü talebini gösterdi.

Bloomberg’ün haberine göre Morgan Stanley Global Yatırım Ofisi Model Portföy Oluşturma Başkanı Mike Loewengart borsalara ilişkin açıklamasında, “İşsizlik başvuruları, yükselen faiz oranları ortamına rağmen işgücü piyasasının dirençli kalması nedeniyle bir kez daha olumsuz yönde sürpriz yapıyor. Yatırımcıların odağını bilançolardan uzaklaştırmak yeterli olmasa da, güçlü istihdam verileri ve sıcak enflasyon okumaları, FED’in önümüzdeki haftalardaki yıl sonuna kadar 75 baz puanlık artışlara devam edeceği beklentilerini artıracak. Bilanço sezonu tüm hızıyla devam ediyor, bu nedenle yatırımcıların şirket raporlarına daha dikkatle bakarak birbirinden ayrışmasıyla volatilitenin de yüksek kalmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İngiltere Başbakanı Liz Truss istifa etti

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 214 bine geriledi

 

Küçük yatırımcı nakit varlıklara kaçtı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)