E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
11 Haziran 2021 - 16:56 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde enflasyon verilerinin ardından gelen yükseliş devam ediyor. S&P 500 geçtiğimiz günkü rekor kapanışın ardından açılışta teknoloji hisseleri de yükselişe katıldı.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 Endeksi’nin bir gün öncesinde yakaladığı rekorun kapanışın ardından ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 yükselişle 34.579,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,15 artışla 4.245,39 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,08 yükselişe 14.030,93 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0167 yükselişle %1,458 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları 2008 yılından bu yana en yüksek ivmede olduğu görülen enflasyon raporuna rağmen yükselişini sürdürdü. Dev teknoloji hisseleri Amazon, Apple ve Netflix güne değer kazanarak başladı. Borsagundem.com’un derlediği verilere göre ülkede enflasyonda görülen sert yükseliş korona virüs sonrasında oluşan ekonomik toparlanmadan kaynaklanıyor. Geçtiğimiz gün paylaşılan ABD Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi %5’lik yükselişle beklentileri aşmıştı.

Wall Street yatırımcılarıysa enflasyona ilişkin endişe verici raporlara aldırış etmiyor gibi gözüküyor. Bununla birlikte CNBC’nin haberinde hisse senetlerine ağırlık verilmesinin yüksek enflasyona karşı tahvil piyasasına bir cevap niteliği de taşıyor olabileceği belirtiliyor. Bu yıl %1,77’ye kadar yükselen ABD Hazinesi 10 yıllık tahvil getirileri Cuma günü %1,44 seviyelerine kadar düştü.

Yatırım danışmanlığı şirketi Glenmede’in Özel Servet Birimi Baş Yatırım Danışmanı Jason Pride konuyla ilgili açıklamasında “Enflasyondaki ortalamanın üzerindeki ani yükselişin yaklaşık yarısı geçen yılki zayıflamış ekonominin baz etkilerinden geldiği için bu enflasyonun önemli bir kısmı geçici olabilir. Şirketler verimliliğini artırdıkça ve bastırılmış talebi karşılamaya başladıkça arz kıtlığı konusu bile geçici olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Küresel tahvil rallisinde enflasyon korkusu silindi

 

FED’in geçici enflasyon planı tutacak mı?

 

Analistlerin Bitcoin'de takip ettiği kritik seviye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)