E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
25 Temmuz 2022 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED faiz artışı gündemine odaklandı. Yatırımcılar ayrıca dev teknoloji şirketlerinin bilançolarını da bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya kararsız başladı. Yatırımcılar yeni haftada ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını ve bilanço haberlerini izleyecek.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 yükselişle 31.936,88 puanda, S&P 500 Endeksi sabit seyirle 3.926,79 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,15 düşüşle 11.815,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0442 yükselişle %2,824 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD enflasyonundaki sert yükselişlerin ardından Wall Street yatırımcıları bu hafta FED’in 75 baz puan faiz artırmasını bekliyor. FED’in faiz kararı, Apple’ın bilançosu ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bilançosu hisse senetlerine ilişkin beklentilerin netleşmesini sağlayacak.

Bloomberg’ün haberine göre UBS Servet Danışmanlığı Kıdemli ABD Hisse Senetleri Stratejisti Nadia Lovell, piyasalara ilişkin açıklamasında, “Şu anki ayı piyasasının, ekonomik verilerin dibe vurduğuna veya FED’in daha güvercin bir pozisyona geri döndüğüne ilişkin bazı kanıtlar oluşana kadar sona ereceğini düşünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dev ABD şirketlerine dolar darbesi

 

FED Wall Street rallisini frenleyecek mi?

 

Ayı piyasasının sona erdiğini nasıl anlarız?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)