E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
11 Kasım 2021 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne karışık seyirle başladı. Teknoloji yatırımcıları geçtiğimiz gün enflasyon rakamlarının açıklanması görülen satışların ardından yaralarını sarmayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz gün borsalarda şok etkisi yaratan ABD enflasyon verilerinin ardından yeni güne kararsız başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 36.032,90 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 artışla 4.657,62 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,68 yükselişle 15.728,23 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %1,554 seviyesinde değerleniyor.

Ekim ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin ardından özellikle teknoloji hisseleri Çarşamba günkü seansta geri çekilmişti. Teknoloji hisselerinde bugünse geri dönüş gözlemleniyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çip üreticisi şirketler Nvidia ve AMD hisseleri sırasıyla %2,43 ve %1,71 oranında yükselişle işlem görüyor. Facebook’un çatı şirketi Meta ve Google’ın çatı şirketi Alphabet de yükseliş gösteren hisseler arasında.

Ünlü CEO’su Elon Musk’ın bu hafta yaklaşık 5 milyar dolarlık hisse sattığı Tesla’da ise hisse senetleri %0,47’lik yükselişi gösteriyor.

Disney’in çeyrek bilanço rakamlarında üst ve alt hedefleri kaçırmasının ardından medya devinin hisseleri %8,33 oranında düşüş gösterdi. Firmanın dijital yayın platformu Disney+ da abone hedefini tutturamadı.

Yatırım danışmanlığı firması LPL Financial’ın Baş Borsa Stratejisti Ryan Detrick CNBC’deki açıklamasında, “Fiyatların normal seviyelere daha erken dönmesini bekleyenleri şaşırtan enflasyon rakamları inatçı bir şekilde yüksekte kalmayı sürdürüyor. Gerçek şu ki 20 trilyon dolarlık bir ekonomiyi kapatıp yeniden açtığınızda bir sarsıntı görmemeniz imkansızdır. Ancak tedarik zinciri sorunlarının önümüzdeki çeyreklerde çözüleceği ve enflasyonun da sakinleşmesi gerektiği konusunda umutlarımızı koruyoruz” ifadelerine yer verdi

 

152 milyar doları yöneten yatırımcıdan boğa piyasası hamlesi

 

OPEC'in petrol üretimi arttı

 

Kripto yatırımlarında riskleri azaltacak 5 adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)