E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle tamamladı---

ABD borsaları günü düşüşle tamamladı

ABD borsaları günü düşüşle tamamladı
21 Nisan 2016 - 23:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, karışık gelen kar raporlarının etkisiyle günü düşüşle tamamladı

Standard & Poor's 500 Endeksi, karışık gelen kar raporlarının ekonomik görünüm üzerinde daha net bir resim sağlamakta başarısız olmasıyla iki haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirerek, dört ayın zirvesinden geriledi.

Hisse senetleri, yeni gelen kar raporlarının, beklentileri geçen şirket karlarının kazançlarını gölgeleyecek kadar kötü olmasıyla kazançlarını ikinci güne taşıyamadı. Verizon Communications Inc. ve Travelers Cos., kar raporlarını açıklamalarının ardından yüzde 3.3'ten fazla düşerken, Biogen Inc. yüzde 5'in üzerine ralli gerçekleştirdi ve Union Pacific Cor. Kasım ayından beri en yüksek seviyesine tırmandı. İki şirket de karlarının beklentileri aşmasıyla yükseldi.

S&P 500, 1 Aralık'tan beri en yüksek seviyesinden, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.5 düştü ve 2,091.58 seviyesine geriledi.

New York'ta Federated Investors portföy yöneticisi Steve Chiavarone, "İki ayda yüzde 15 yukarı sıçradık, yani bu seviyedeki duraklamalar beklenmedik değil." dedi ve "Karlar şu anda belli olduğu çok fazla haber oluyor. İşin finansal kısmından oldukça iyi çıktık. Beklentiler düşük tutulmuştu ve beklenmedik hiçbir olay olmadı ancak bu sadece sezonun ilk testiydi." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, petrol fiyatlarındaki sıçrama, Çin'de yavaşlamada istikrarlaşma işaretleri ve merkez bankasının büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğine dair iyimserliğin yardımıyla Şubat ayındaki düşüğünden yüzde 15 sıçrama yaptı. Endeks 2016 kayıplarını sildikten sonra, Mayıs ayındaki zirvesinden yüzde 1.3 uzakta. Hisse senetlerindeki artış, kar açıklamalarının finansal krizden bu yana en sert hızda düşeceği tahminlerine rağmen geldi.

Gösterge ölçütündeki enerji hisse senetleri 2 aylık sıçramaya öncülük ederken, geçen senenin sonuna doğru S&P 500'ün dört senedeki ilk düzeltmesini izleyen ve Kasım ayının başında sonlanan ve rekorunun yüzde 1'ine yaklaşan ralliyi andırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)