E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed tutanakları sonrası yükseldi---

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası yükseldi

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası yükseldi
12 Ekim 2016 - 23:42 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed tutanaklarının faiz artırımı için acele edilmeyeceğini işaret etmesiyle yükseldi

ABD hisseleri, Fed'in son toplantı tutanaklarının yetkililerin faiz artırmak için acele etmeyeceğini işaret etmesiyle kazançlarını genişletti. Fed yetkilileri, işçi piyasasının güçlü olduğunu gösteren daha fazla veri bekliyor.

S&P 500 Endeksi, kötü kar sonuçlarına bağlı olarak Salı günkü aylık en sert düşüşünün ardından, New York saatiyle 16:00'da yüzde 0.1 artarak 2,139.30'a ulaştı. Endeks, verilerin yavaş ama istikrarlı bir ekonomik büyüme göstermesine bağlı olarak Fed yetkililerinin faizlerin ne zaman artırılacağı konusunda görüş ayrılığı yaşamasının ardından kazançlarını genişletti.

Boston'da Columbia Threadneedle Investments başkan yardımcısı Melda Mergen, "Faiz oranlarını artırma olasılığı konusunun etrafında dolaşıp durmak biraz daha dengeliydi" dedi ve "Bununla birlikte, ABD dışındaki aşağı yönlü risk faktörü ve belki ekonomideki diğer faktörler, yetkilileri duraklatarak bu dengeyi bozabilir" diye konuştu.

Fed politika faizi vadelileri traderlarının iddialarına göre, ekonomik görünümdeki belirsizlik ve Fed yetkililerinin istihdamdaki büyümenin güçlü kalacağından emin olma isteği, faiz artırımını Aralık ayına kadar erteleyecek gibi gözüküyor. Fed yetkilileri, 8 Kasım ABD başkanlık seçimleri öncesi, 1 veya 2 Kasım'da tekrar görüşecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Akalan13 Ekim 2016 04:04

    Tutanak mutanak zaten belli olan bir şeyi ikinci baskı yapıyorlar.Kendilerine göre iyi olduğu için Amerikan borsaları arttı bizde yine yatay olur. ytd.