E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları emtia fiyatlarıyla geriledi---

ABD borsaları emtia fiyatlarıyla geriledi

ABD borsaları emtia fiyatlarıyla geriledi
19 Mayıs 2016 - 17:14 borsagundem.com

ABD hisseleri Fed sonrası enerji üreticilerinin petroldeki ve diğer emtia fiyatlarındaki düşüşü takip etmesiyle geriledi

ABD hisse senetleri, yatırımcıların gelecek ay muhtemel Fed faiz artırımına hazırlanırken, enerji üreticilerinin petroldeki ve diğer emtia fiyatlarındaki düşüşü takip etmesiyle geriledi. 

S&P 500, dün dalgalı geçen seansın ardından hafif değişerek kapandıktan sonra, New York’ta saat 09:34 itibariyle yüzde 0.4 düşerek 2,040.12 puana geriledi. S&P 500'de satışlar daha da hızlandı ve kayıplar yüzde 0.75 oranına yaklaştı.

Dow Jones endeksinde de satışların yaşandığı görülüyor. Dow Jones endeksi şu saatlerde 0.72 oranında düşüşle 17 bin 354 puandan işlem görüyor.

Florham Park, New Jersey'de Stifel Nicolaus & Co. piyasa stratejisti ve portföy yöneticisi Kevin Caron, “Son 24 saatteki yeniden fiyatlandırma Fed’in gelecek ay faiz artırma olasılığının sıfırdan geçerli bir olasılığa yükselmesinden kaynaklı.” dedi ve “Bu da kayıplara yol açıyor ve de volatiliteyi yükseltiyor.” Diyerek görüş bildirdi.

Fed tutanakları, politika yapıcıların ekonomik gelişmenin devam etmesi halide gelecek ay faiz artırımı yapmakta istekli olduğunu göstermesi, S&P 500’ü üç haftanın en büyük gün içi değişimlerini kaydetmesine neden oldu. Öte yandan bazı yetkililer piyasanın henüz faiz artırımına hazır olmadığının altını çizdi.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)