E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları dalgalı seyretti---

ABD borsaları dalgalı seyretti

ABD borsaları dalgalı seyretti
22 Nisan 2016 - 23:24 borsagundem.com

S&P 500, dört ayın zirvesinden düştükten sonra, petrol fiyatlarındaki yükselişin,zayıf kar raporlarını dengelemesiyle hafif değişti

Standard & Poor's 500 Endeksi, dört ayın zirvesinden düştükten sonra, petrol fiyatlarındaki yükselişin, Microsoft Corp. ve Google'nin ana şirketi Alphabet Inc'den gelen zayıf kar raporlarını dengelemede yardımcı olmasıyla, hafif değişti.

S&P 500, dün iki haftadaki en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, bugün New York'ta 16:00 itibariyle yfazla değişmedi ve 2,091.62 seviyesine geldi. Teknoloji hisseleri ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi, Microsoft'un yüzde en az yüzde 5.3 düşmesiyle yüzde 2.2'ye kadar olan kayıplarının bir kısmını alarak saat 16:00 itibariyle yüzde 1.5 ile sert düştü.

Los Angeles'de Wedbush Securities Inc. hisse senedi yönetim direktörü Michael James, "Google'den ve Microsoft'tan gelen kötü raporların daha büyük etkileri olacağı düşünülürdü ancak genel olarak piyasa ykarı yönlü seyrediyor ve bu da direncin bir göstergesi. Yükselen petrol fiyatları piyasanın yukarı yönlü hareketine kesinlikle yardımcı oluyor." dedi.

S&P 500, petrol fiyatlarındaki sıçrama, Çin'de yavaşlamada istikrarlaşma işaretleri ve merkez bankasının büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğine dair iyimserliğin yardımıyla Şubat ayındaki düşüğünden yüzde 15 sıçrama yaptı. Endeks 2016 kayıplarını sildikten sonra, Mayıs ayındaki zirvesinden yüzde 1.3 uzakta. Hisse senetlerindeki artış, kar açıklamalarının finansal krizden bu yana en sert hızda düşeceği tahminlerine rağmen geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)