E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 96 yılın en iyi döneminde---

ABD borsaları 96 yılın en iyi döneminde

ABD borsaları 96 yılın en iyi döneminde
02 Temmuz 2024 - 16:50 borsagundem.com

Wall Street endeksleri son 96 altı yılın en iyi mevsimsel dönemine giriş yaptı. BofA analistlerine göre S&P 500 Endeksi temmuz ayının ilk 10 günlük döneminde %69 ihtimalle yükseliyor

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın Baş Borsa Stratejisti Stephen Suttmeir ABD borsalarına ilişkin oldukça dikkat çekici bir istatistiğe işaret etti. Fortune’un haberine göre Suttmeier ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500’ün temmuz ayının ilk haftasında 1928’den bu yana genellikle en başarılı iki haftalık dönemini geçiriyor.

Pazartesi gününü %0,15 yükselişle kapatan endeks 18 Haziran’daki 5.487 puanlık tüm zamanların zirvesine yaklaştı ve bir yıl öncesine göre %22,88 yükseldi.

Elbette geçmiş performanslar borsaların geleceğiyle ilgili bir bilgi paylaşmaz. Ancak Suttmeier’in dikkat çektiği nokta Büyük Buhran öncesine kadar uzanan 96 yıllık bir eğilimi işaret ediyor. BofA raporunda ABD başkanlık seçim yılları göz önüne alınarak yükseliş serisinin daha da uzun sürebileceği öngörülüyor.

Raporda, “Temmuz ayının ilk on seansı S&P 500’ün ortalama %1,54 (medyan %1,91) getiri ile sonlandırdığı ve %69 ihtimalle yükseldiği yılın en güçlü zaman aralığı” denildi. Diğer bir deyişle ABD borsaları bu 10 günlük periyotta her yıl istisnasız yükselmese de %69 ihtimalle yükseliyor.

1928 yılına kadar dayanan ortalamalara göre ABD borsalarının en iyi performans gösterdiği bir sonraki 10 günlük seri ise aralık ayının son iki günü. Endeksler bu periyotta ortalama %1,17 (medyan %0,96) getiri sağlıyor. Yükseliş ihtimali ise %72. Rapora göre endeksin yıl boyunca tüm seanslardaki ortalama getirisi %0,25 ve tüm seansların medyan ortalaması %0,54.

Ortalama getirilerin zirvesi ise ABD başkanlık seçimi dönemlerinde gerçekleşiyor. S&P 500 Endeksi haziran ayından başlayıp temmuz ayında da güçlü kalarak yaz boyunca güçlü bir performans gösteriyor ve ortalama %1,59’luk getiri sağlıyor.

Raporda, “Haziran ayının son on seansı bir duraklama getirebilir. Ancak temmuz ayının başlarından ağustos başına kadar olan dönemler ABD Başkanlığı seçim yılları 10 günlük sağlam bir mevsimsel gösterge sahiptir” ifadelerine yer verildi.

JP Morgan'ın Küresel Yatırım Stratejisti Shawn Snyder, seçim döngüsünün iki haftalık dönemlerdeki getirileri etkileyebileceğini, belirli bir adayın kazanması durumunda "borsanın çökeceğine" dair "sık görülen inancı" destekleyecek çok az kanıt olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir Morgan Stanley raporu hisse senetlerinin seçim yıllarında ortalama %11,28 getiri sağladığını, Cumhuriyetçilerin kazandığı yıllarda %15,3, Demokratların kazandığı yıllarda ise %7,6 ortalama yükseliş görüldüğü belirtildi.

Bank of America'nın bulguları, Suttmeier'in Wall Street’te oldukça popüler olan Küresel Piyasaların Aylık Grafik Portföyü’nden geliyor. Suttmeier, 17 yıldır Merrill Lynch'te çalışıyor ve 2008 yılında varlık yönetimi şirketini satın aldığında Bank of America'ya katıldı.

Capital Economics: Yapay zekanın ekonomik üretime katkısı 2025’ten itibaren hissedilecek

 

Deutsche Bank'tan Türk tahvili tavsiyesi

 

ABD'de artan siyasi belirsizlik akıllı parayı korkutuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)