E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAB genişlemeyi durduruyor mu?---

AB genişlemeyi durduruyor mu?

AB genişlemeyi durduruyor mu?
21 Mart 2012 - 14:02 borsagundem.com

AB'nin, "Türkiye, Rum başkanlığını tanımayacağı için genişlemenin dondurulmasını istediği" iddia edildi...

Bazı AB üyesi ülkelerin, AB’nin ekonomik ve yapısal krizi öne sürerek genişleme sürecinin dondurulmasını istedikleri ileri sürülürken, bu görüşün Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın 1 Temmuz'da devralacağı AB Dönem Başkanlığı'nı tanımayacağı açıklamasıyla da ilişkili olabileceği iddia edildi.
BRÜKSEL(ANKA)- Bazı AB üyesi ülkelerin, AB’nin içine düştüğü ekonomik ve yapısal krizi öne sürerek bir süreliğine AB genişleme sürecinin dondurulmasını istedikleri savunuldu. Öte yandan, genişleme sürecine ara verilmesi görüşünün, Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın 1 Temmuz'da devralacağı AB Dönem Başkanlığını tanımayacağı açıklamasıyla ilişkili olabileceği ileri sürüldü.
Avrupa Birliği’nin içine düştüğü ekonomik ve yapısal krizi öne süren bazı AB üyesi ülkeler AB’nin krizden çıkana kadar genişleme sürecine ara verilmesi görüşünü gündeme getirdiği bildirildi.
ABHaber’e konuyla ilgili bilgi veren AB üyesi ülkeden bir diplomat “Bazı AB üyesi ülkeler AB ekonomik krizin üstesinden gelene kadar genişleme süreciyle ilgili ‘moratoryum’ ilan edilmesi fikrini ortaya attı. Bir anlamda ekonomik kriz öne sürülerek genişleme politikalarıyla ilgili değişiklik isteniyor. Daha açıkçası oyunun kuralları değiştirilmek isteniyor” diyerek şunları kaydetti:
“Bu konuda AB’de görüş birliği yok. Genişleme süreci dondurulsun fikrini atan AB ülkeleri ilk önce ekonomik krizin üstesinden gelelim daha sonra sürece kaldığımız yerden devam ederiz görüşünü ortaya attılar. Ancak bazı AB üyesi ülkeler buna itiraz etti. Bu kararın alınması için 27 ülkenin onayına ihtiyaç var. Şimdi bu konu kapalı kapılar ardında gizli bir şekilde tartışılmaya açıldı.”
“Genişleme sürecinin dondurulması fikrini ortaya atan AB üyesi ülkeler hangileri?” sorusunu ise yanıtlamaktan kaçınan AB’li diplomat, “Brüksel’de hangi ülkenin genişlemeye sıcak baktığı hangilerinin de mesafeli yaklaştığını bilmeyen yok” dedi.
Öte yandan genişleme sürecine ara verilmesi fikrinin Türkiye'nin 1 Temmuz'da Güney Kıbrıs'ın AB Dönem Başkanlığını tanımayacağı çıkışıyla bir bağlantısının olabileceği bilgisi de verildi. (ANKA)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)