E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İDO, Türk Telekom ve TTNET'in hayata geçirdiği ''OnSeaLine'' projesinin tanıtımı dolayısıyla Adnan Menderes Feribotu'nda yapılan törende konuşan Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, Türkiye'nin öncü yakınsama teknolojileri şirketi olarak, müşterilerin ve Türk halkının hayatına değer katmak, en iyi ve yenilikçi hizmetleri sunmak amacıyla sürekli ürün ve hizmet geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.
Bozkurt, Türk Telekom ve grup şirketleri olarak 5 yılda 9 milyar lira yatırım yaptıklarını ifade ederek, yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmakla gelişimi sürekli kılmanın da çok önemli olduğunun bilincinde olduklarını kaydetti.
Yakınsama vizyonuyla birebir örtüşen ve farklı teknolojileri bir araya getiren ve tek noktada buluşturan işbirliğini sınırsız hizmet anlayışıyla deniz ulaşımına da taşıdıkları için çok önemsediklerini anlatan Bozkurt, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran ürün ve teknolojileri geliştirirken, vizyonlarını geliştiren grup ve şirketlerle işbirliklerini artıracaklarını dile getirdi.
TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da geçen yıl ''TTNET ile her şey mümkün'' diyerek başladıkları yeni dönemde ürün ve hizmetlerini sunmaya devam ettiklerini belirterek, internet kullanımının yaygınlaşması için yaptıkları çalışmalara son hız devam ettiklerini kaydetti.
Türkiye'de 2002 yılından sonra bilgi toplumu olma yolunda önemli adımlar atıldığını belirten Yılmaz, geçen yıl hem mobil hem de sabit geniş bant internet hizmetlerinde kullanıcı sayısının hızla arttığını söyledi.
Yılmaz, AB'nin yaptığı bir çalışmanın, internetin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve 2020 yılında da bu etkisini hızla artacağını gösterdiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
''Bu çalışmanın bazı rakamlarını vermek istiyorum. Bugün temel ses ve data iletişiminin yüzde 40'ı internet üzerinden karşılanıyor, 2020 yılında bu rakam yüzde 90'lara çıkacaktır. İnterneti sosyal paylaşım amacıyla bugünlerde yüzde 30'lar seviyesinde kullanıyoruz, bu yüzde 80'e çıkacak. Eğlence ihtiyacının yüzde 17'si internet üzerinden karşılanırken, 2020 yılında bu oran yüzde 90'lara çıkacak. İş bulma, iş arama gibi istihdam konularında internet kullanımı yüzde 90'lara ulaşacak. Halihazırda yüzde 70'ler seviyesinde olan interneti bilgiye erişme, araştırma amaçlı kullanım yüzde 95'e gelecek. e-devlet uygulamaları yüzde 80'lere ulaşacak. Üniversitelerde, mesleki eğitim kurumlarında, yaşam boyu eğitimde bu oran yüzde 95'e gelecek. İnternet önümüzdeki dönemde etkisini artıracak. Amacımız, herkesi internet vatandaşı yapmak, her eve, işyerine, haneye interneti getirebilmek.''
-''AVRUPA'NIN 2'NCİ, DÜNYANIN 7'NCİ BÜYÜK ŞEBEKESİNE SAHİBİZ''-
Tahsin Yılmaz, internete erişim teknolojilerini kucaklayan bir şirket olduklarını ifade ederek, ADSL abone sayısında TTNET'in dünyanın 10. büyük şirketi olduğunu anlattı.
ADSL'in ev ve işyerinde kullanıldığını, dışarıda kablosuz internet şebekesinin ön plana çıktığını anlatan Yılmaz, ''Türkiye'de 8 binden fazla kablosuz internet noktasıyla Avrupa'nın 2'nci, dünyanın 7'nci büyük şebekesine sahibiz. Kablosuz internet erişimini karadan denize yaymak üzere bir adım attık'' dedi.
TTNET'in Türkiye'nin 81 ilinde kablosuz internet hizmeti sunduklarını, kullanıcılarının 100 ülkede 150 bin noktada kablosuz internet hizmeti alabildiğini, yurt dışından Türkiye'ye gelenlerin de TTNET'in bu şebekesini 8 bin noktadan kullanabildiğini anlatan Yılmaz, OnSeaLine projesi kapsamında kablosuz internet erişimini denize taşıdıklarını, vatandaşların hızlı feribotlarla seyahat ederken denizin ortasında kablosuz internet keyfi yaşayacağını söyledi.
-''ARTIK BAĞLANTI KESİLMEYECEK''-
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, globalleşmenin dünya insanını farklı boyutlara taşıdığını belirterek, günümüzde artık şehirlerin yarıştığını, İstanbul'un da bu yarışa hızlı bir şekilde katıldığını söyledi.
New York temasları sırasında da İstanbul'un farkını ve gelişmesinin ne kadar takdirle izlenildiğini gururla dinlediğini anlatan Topbaş, kentte yaşayan insanların mutluluğu ve sorunlarının çözülmesi için çalıştıklarını kaydetti.
Feribotla açıldıkça cep telefonlarının kapatılması yönünde anons geçildiğini anımsatan Topbaş, OnSeaLine projesiyle artık bağlantının kesilmeyeceğini, dünya ile bağlantının kopmayacağını anlattı.
Taksilerde de benzer bir uygulamayı hayata geçirmek için çalıştıklarını bildiren Topbaş, bilişim çağında teknolojinin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.
İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, dünya liderliğini yalnızca yolcu ve araç taşımacılığı ile yapmadıklarını, müşterilerinin hayatını kolaylaştıran projelere de imza attıklarını anlattı.
OnSeaLine projesinin, dünyada bir ilk olacağını, benzer projelerin dünyanın birçok gemicilik şirketinde kullanılacağını anlatan Paksoy, ''Yolcuların beklentileri vardı. Denizde giderken karayla bağlantılarının kesilmesini istemiyorlardı. Projeyle denizde her türlü güncel ihtiyaçlarını, aktivitelerini yapma imkanına kavuşacaklar'' dedi.
-''PROJE YOLCULARA NELER GETİRİYOR?''
İDO, Türk Telekom ve TTNET'in, online dünyanın fırsatlarını müşterilerinin ayağına getiren OnSeaLine projesi kapsamında dünyada bir ilk olan uygulamayla 33 İDO iskelesine ve hızlı feribotlarına kurulan TTNET WiFi altyapısı ile yolcular, denizde kablosuz internet keyfini yaşayacak.
İnternet altyapısını TTNET'in sağlayacağı, Türk Telekom grup şirketi Innova tarafından üretilen, feribot ve iskelelere yerleştirilecek ''Akılmatik'' isimli kiosklardan, Türk Telekom ve grup şirketlerinin hizmetleri sunulacak. Yolcular aynı zamanda doğalgaz, su ve elektrik faturalarını ödeyebilecek, internet bankacılığı işlemlerini yapabilecek.
Yolcular gelecekte ''Akılmatik'' kiosklarından hizmet vermek isteyen diğer firmaların hizmetlerine de erişebilecek.
İlk etapta 8 hızlı feribot ve İDO terminallerine kurulacak olan ''Akılmatik''ler, yakın bir zamanda İstanbul'un önemli merkezlerine yerleştirilecek.
Akılmatikler üzerinden; İDO bilet ve Sea&Miles bonus işlemleri yapılabilecek. Türk Telekom ve grup şirketlerinin fatura ödeme, hizmet/paket/servis satın alma gibi işlemleri gerçekleştirilebilecek. İnternet bankacılığı işlemleri yapılabilecek. İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ gibi kurumların faturaları ödenebilecek.
TTNET WiFi hizmeti kapsamında; TTNET ADSL aboneleri hediye TTNET WiFi dakikalarını yol boyunca denizin ortasında kullanacak. TTNET ADSL abonesi olmayanlar da yolculuk esnasında kiosklardan veya TTNET WiFi karşılama sayfasından kredi kartlarıyla dakika satın alıp kullanabilecek. Verilen WiFi hizmeti ile TTNET ADSL aboneleri, TTNET'in Tivibu, TTNET Müzik, TTNET Oyun gibi ürünlerini yolculukları boyunca kullanabilecek.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
latek lojistik şirketinin yüzde 51 i 75 milyon dolara satılacakmış yabancı bir lojistik firmasıyla görüşmeler sonuçlanmak üzereymiş haydi hayırlısı bundan sonra latek hisseleri imkbde hızlı bir artış yapar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:28)