E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Endekste ve vadelilerde teknik olarak sıkışmanın iyice belirginleştiği bir süreç başlamış görünüyor. Dün de bu minvalde fiyatlamaların görüldüğü bir gündü. BIST-100 endeksi 88.250 seviyesinden başladığı günde yukarı yönlü hareketinden sonra kapanışı da yakın seviyeler olan 88.186'dan gerçekleştirdi. Söz konusu değişim %0,35'lik değer kazanımına işaret ederken, bir önceki günün hacimli satışları 3,69 mlr TL ile nisbeten daha zayıf bir işlem hacmiyle karşılandı.
Gündemde önemli maddelerin bulunmadığı bir günü geride bıraktık. Yine Fed yetkililerinden Stanley Fischer'ın açıklamaları, yakından takip edildi. Oy hakkı olan tüm Fed üyeleri gibi Fischer'da 3 faiz
artırımına ve Ekonomi'nin Fed hedeflerine yakın olduğunu ifade etti. Öte yandan dün Kıbrıs görüşmelerinde Anastasiadis'in sert bir tavırla toplantıyı terk etmesi kısa süreli bir volatiltieye neden oldu.
Haftanın son işlem gününde makroekonomik ve siyasi ajanda oldukça zayıf görünüyor. Yurtiçinde önemli bir gündem şu an için bulunmuyor. Tav Havalimanları (TAVHL) bugün finansallarını açıklayabilir.
Yurtdışında ise ABD'den öncü göstergeler verisini izliyor olacağız. Ancak açıklandığı saat itibarıyla verinin USD endeksi dışında -ki o tarafta da etki sınırlı kalacaktır- önemli bir değişiklik
yaratmayacağını söylemek mümkündür.
İlk fiyatlamalar esasında, USD/TL kurunun akşam saatlerinde volatiliteyle beraber 3,65 - 3,68 bandında dalgalanmasının ardından 3,6650'lerde stabilize olma çabasını görüyoruz. Dün kapanışımızdaki
saatler itibarıyla 3,66'nın altında kalmış olan kurdaki hafif yükseliş realizasyon ihtimalini canlı tutuyor. Türkiye 5 yıllık CDS'leri ise 237 seviyesinde sınırlı da olsa yükselmiş durumdadır. USD endeksi
(DXY) yatay seyrederken 1,0655'den 1,0670'lere doğru zayıf bir toparlanma gösteriyor. Altın ve Petrol fiyatlamalarırı arasındaki makas, petrol lehine oturmuş durumdadır. Risk algısının açık olduğu ve
Asya borsalarının hafif negatif, ABD vadelilerinin hafif alıcılı izlediği günde Avrupa borsalarının alıcılı açılması bekleniyor.Son günlerde yön konusunda kararsız bir seyir izleyen endekste yaşanan sıkışma ile beraber Simetrik üçgen formasyon oluşumu belirginleşiyor. Bugüne hafif satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste 87.800-88.300 bandını gün içi işlemlerde ilk destek direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. 87.800 desteğinin üzerinde gün içi pozisyonlar açılabilir. Ancak desteğin kırılması sonrasında gevşeme eğilimi formasyon gereği artabileceğinden gün içi açılmış pozisyonları bu desteğin altında kapatmak yararlı olacaktır. Endeksin 88.300 ara direnci aşabilmesi durumunda ise ilk etapta 88.800 seviyesi hedef olacaktır.
VIOP-Endeks 30 Sözleşmesi:
Dün dalgalı bir seyir izleyen Şubat vadeli sözleşme günü %0.11 oranında sınırlı değer kazanımı ile 108.700'den tamamladı. Bugüne hafif satıcılı başlamasını beklediğimiz sözleşmede son günlerde
yaşanan sıkışma ile beraber simetrik üçgen formasyon oluşumu dikkat çekmeye başladı. Formasyonun teorisi gereği sıkışmanın kırıldığı yönde hareketin hızlandığını görebiliriz. Bu nedenle 108.000-108.900 destek direnç bandını yakından takip edeceğiz. Endekste 108.900 seviyesinin aşılması halinde kısa vadeli olarak UZUN pozisyonlar arttırılabilir. Ancak 108.000 desteğinin altında gevşeme artabileceğinden 108.000'in altında UZUN pozisyonlarda ısrarcı olunmamalı. Bu desteğin altında yaşanabilecek hareketlerde ise 107.500 ve 107.000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.
Yatırım Finansman
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:14)