E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin800 milyon liralık çiğ köfte---

800 milyon liralık çiğ köfte

800 milyon liralık çiğ köfte
20 Haziran 2017 - 15:24 borsagundem.com

Son yıllarda hızlı bir büyüme kaydeden çiğ köfte sektörü 800 milyon liralık büyüklüğü ile fast food sektörünü geride bıraktı

Türkiye’nin 65 iline yayılan ürünleri ile güçlü bir lojistik ağına sahip olan Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı konu hakkında, ‘’Hazırlanması ve sunumu ciddi bir emek isteyen ve aslında Türkiye genelinde herkesin her an yiyemediği çiğköfte, bir sektör haline geldikten sonra ulaşımı kolay ve vazgeçilmez bir fast-food seçeneği oldu.

Eskiden saatleri bulan elde yoğurma işlemleri de otomatik makinelerde yapılmaya başlandığında maliyetlerin düşmesini ve sektör gelişiminin ivme kazanmasını sağladı. Otomatik makinelerde el değmeden üretilen etsiz çiğ köfteler, vakumlu ambalajlara girmeye başladı. Havasız ortamda bakteri üretimi ve dolayısıyla gıda bozulması minimum seviyeye düşürüldü ve ürün sevkiyatı kolaylaştı. İnsanlarımızın sağlıklı olan çiğ köftenin tadına alışması ve ardından franchising sisteminin uygulanması sektörde çiğköftenin pazar hacminin büyümesine katkıda bulundu. Şu an fast food sektörünün yüzde 65’i, 800 Milyon TL’lik pay ile çiğköfte pazarından oluşuyor’’ dedi.

ÇİĞKÖFTE BAYİLİK ZİNCİRİ TÜRKİYE’DE İSTİHDAMI ARTIRDI

Veysi Akıncı, ‘’Franchising sistemimiz ile Türkiye genelinde hızlı bir büyüme gerçekleştiriyoruz ve bu büyüme sürecinde Türkiye genelinde 1.150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Hedefimiz, 2018 yılı sonuna kadar mevcutta 1.150 olan istihdam sayısını 2.500’e tamamlamak. Bu bağlamda başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere dünyanın çeşitli bölge ve ülkelerindeki yatırımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Böylece sadece Türkiye’de değil yurt dışında da insanlara istihdam sağlamak en büyük arzumuz’’ şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)