E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7'nin üzerinde deprem kapıda---

7'nin üzerinde deprem kapıda

7'nin üzerinde deprem kapıda
14 Mayıs 2016 - 06:27 borsaningundemi.com

Akdeniz son 14 günde küçük ölçekli 65 depremle sarsıldı. Uzmanlara göre bu normal, ancak büyük bir depremin habercisi de olabilir

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin son depremler raporunda, Akdeniz’de 14 gün içinde, küçük ölçekli 65 depremin meydana geldiği bilgisi yer aldı. Bu durum akıllara bölgedeki hareketliliğin artıp artmadığı sorusunu getirdi. Son günlerde yaşanan bu hareketliliği uzmanlara sorduk...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: “Afrika ana karası, Anadolu ana karasının altına doğru dalıyor. Her çarpışmada ve kırılmada da bu depremler oluşuyor. Ancak son 6 yıldır yaşanan hızlanma küçük ve orta büyüklükte depremler yapmaya başladı. Dalış hızının artması ortamı gerdi. Ege’nin ve Akdeniz’in güneyi gergin ve bu gerginlik 7’nin üzerinde büyük bir depremle sonuçlanacak. Bana göre eli kulağında. Önümüzdeki 2.5 yıla dikkat.”

‘2 YILDIR DEVAM EDİYOR’

Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu: “2 yıldır söylüyorum. Bu bir aktivitenin başlangıcıydı. Şaşırtıcı değil benim için. Geçmişte Akdeniz ya da Ege’ye baktığımızda tsunami yaratan depremler var. Evet, bu durumu hareketlenme olarak ifade edebiliriz. Ama bu hareketlenmenin nereye varacağını bilemeyiz. 2 yıldır devam ediyor bu.”

BÖLGENİN DOĞASI BU’

Prof. Dr. Naci Görür: “Anadolu levhası alta doğru kuzeye dalıyor. Dalma batma belli bir hızda oluyor. Bu hareketten dolayı devamlı depremler oluyor. Bölgenin doğası gereği bu. Ancak bununla birlikte bölgenin büyük deprem ve tsunami yaratma potansiyeli de var.” (Habertürk / Sorel Dağıştanlı)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güzide tarman14 Mayıs 2016 11:41

    medyada hatta vatandaşta bu konuda bir duyarlılık var mı?cevabın hayır olduğunu söylediğinizi zannediyorum. Olması muhakkak bir deprimin beklentisi küçük bir Avrupa kentinde olsaydı nasıl önlemler alınır ,halk bilinçlendirilir ,maddi ve insan sağlığı nasıl ön plana alınırdı.Ne yazık ki ülkemiz yüzyıllara dayalı bir olumsuz düşünce ve anlayışların bizim yaşam davranışlarından buğüne gelindi. Yönetim umursamaz , halk bilinçsiz , kaderci anlayış denilen boşvercilik bizim ana düşüncemiz durumuna gelmiş, içinde bulunduğumuz hayat şartları da bunu beslemiş.Bu manzaranın değişeceğini kimse de beklemesin. Gelecek facianın sorumlusu da biz olacağız. Yine de fay hattında birikmiş enerjinin daha az zayiat vermesi dilegiyle

  • güzide tarman14 Mayıs 2016 11:41

    Beklenen Marmara depremiyla Adlandırılan İstanbul depremi ülkenin bir çok yönden sonu olacak. Yüzbinlerce insan ölecek. Bir o kadar da sakat insan oluşacak. Hayatta kalanlar bile ''keşki biz de ölseydik bu faciayı görmeseydik ve yaşamasaydık ''diyecekler.Marmara bölgesinde çok kuvvetli bir deprem olacağını deprem uzmanlarınca bilimsel verilere dayanılarak ısrarla söyleniyor.Özellikle İstanbul Türkiye'nin kalbi. Burada büyük bir depremin kesin olacağı uzmanlarca söyleniyor ,yazılıp çiziliyor ve anlatılıyor. Bütün bu bilimsel görüşe rağmen siyaset kurumundan hehangi bir önlem alındığını , bundan bahsedildiğini,hatta siyasi parti proğramlarına ve söylemlerinde bu tehlikeden bahsettığini duydunuz mu?