E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem7 ülkeden Rusya'ya ortak bildiri---

7 ülkeden Rusya'ya ortak bildiri

7 ülkeden Rusya'ya ortak bildiri
02 Ekim 2015 - 10:28 borsagundem.com

Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan yayınladıkları ortak bildiri ile Rusya'ya, Suriye çarısında bulundu

Rusya'nın, Suriye'deki hava operasyonlarına ilişkin Türkiye, ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, Katar ve Suudi Arabistan ortak bildiri yayınlayarak, Rusya'ya, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DAEŞ'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısı yaptı.

Yedi ülke tarafından yapılan ortak bildiride, Rusya'nın sivilleri hedef almasından endişe duyulduğu kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"ABD, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye hükümetleri olarak, Rusya Federasyonu'nun Suriye'deki son askeri faaliyetleri hakkında aşağıdaki hususları beyan ederiz:

Rusya Federasyonu'nun Suriye'ye askeri yığınağından ve özellikle Rus Hava Kuvvetleri'nin dünden beri Hama, Humus ve İdlib'de sivil kayıplara sebep olan ve hedef olarak DAEŞ'i almayan saldırılarından derin kaygı duyuyoruz.

Gerilimi tırmandıran bu askeri faaliyetler, aşırıcılığın ve radikalleşmenin daha fazla körüklenmesinden başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Rusya Federasyonu'na, Suriye muhalefetine ve sivillere yönelik saldırılarına derhal son vermesi ve DAEŞ'le mücadele çabalarına odaklanması çağrısında bulunuyoruz."

Rusya'nın, Humus'ta düzenlediği hava saldırısında 36 sivilin hayatını kaybettiği belirtilmiş, Rusya ise bu raporları yalanlayarak, Suriye'deki hedeflerinin DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele olduğunu savunmuştu.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sivillerin hedef alındığı bilgileri nedeniyle kaygılı olduğunu bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fıtına osman02 Ekim 2015 14:57

    ÜLKEMİ BUKADAR KÜÇÜMSEYEN KÜÇÜK GOSTEREN YORUMLARI YAZANLAR SİZDE ÜLKEMİN SEVGİSİ OLDUĞUNA İNANMIYORUM. BU BÖLGEDE UZUNN SÜREDE KAZANAN TÜRKİYE OLACAKTIR..TURAN ORDUSU NOTOYUDA RUSYAYIDA GERİDE BIRAKACAKTIR BUNDAN HİÇ KUŞKUM YOOK ALLAHIN İZNİYLE .

  • sayılar ve gerçekler02 Ekim 2015 14:17

    ırak petrolleri pkk kontrolündeki bölgelerden akdenize geçecek barzani ile birleşitrilir ileride o bölgeler arkadan kıbrısda da türkiyenin başına çorap örülüp türkiye hem ırak suriye ve orta doğudan hem de akdenizden kovulacak orta doğu sınırları türkiye aleyhine değiştirilecek olsun imam hatipli sayısı kaça çıktı ona bakmak lazım

  • fark02 Ekim 2015 14:14

    bizimkiler anca konuşur putin yapar

  • muhalif02 Ekim 2015 13:38

    çin rusya iran suriye diğer tarafda abd ab israil araplar bakalım soğuk savaşın neticesi ne olacak?? Türkiye ise kendi sınırını korumalı ve mit kullanarak kendi çıkarlarını korumalı

  • Stratejik Fiyasko02 Ekim 2015 13:08

    Bir zamanlar ortadoğunun lideriyiz edebiyatı yapanlardan bugün sese seda yok.. Yurt dışındaki tek toprak parçamızı Süleymanşah Türbesi ni kaybettik onu bile başarı diye millete yutturmaya çalışıyorlardı! Bırakın liderliği yanlış dış politikalar yüzünden artık Türkiye den fikir alan bile yok!! Hatta yapacakları askeri müdahaleleri bile haber vermiyorlar:(

  • Cemal02 Ekim 2015 12:41

    Bravo Putin. Ayakta alkışlıyorum

  • Bekle gör 02 Ekim 2015 12:36

    Türkiye Suriyede büyük bir kendi askeri güvenli bölgesini oluşturmazsa yada rusları ve abd lileri oradan kovamazsa kendi bölünmesinin ana temellerini atmış olur çünkü suryede türkiyeyi abd-rusya ve bm korumasında pkk ile resmi komşu yapacaklarT

  • Palavra02 Ekim 2015 12:32

    abd palavradan kınıyor rusyayla danışıklı bu numaraları aptallara yediriyorlar türkiyenin başına ciddi bela açılmıştır

  • Yine kandırdılar bizimkileri 02 Ekim 2015 12:31

    Rusya türkmenleri ve arapları bombalıyor rusya-esad- abd üçü gizlice anlaştılar arap ve türkmen unsurları işid bahnesiyle suriye sınırından uzaklaştırıp pkk ya sözde kanton yapılanması adı altında yarı bağımsız devlet kurduracaklar esad da bu şartla devam edecek güneyde. Bizimkiler de cuma namazını ankara meclis camisinde kılacak.

  • Yazdıgına dikkat et02 Ekim 2015 12:30

    Türk ordusuna dil uzatma.o ordu olmasa ruslar önce seni vururdu.ayrica pkk erkekce savasmiyor.okulu bomba koyan zihniyetten ne cikar.

  • Ru02 Ekim 2015 12:22

    Rusya Esat güçleri dışında bütün muhalefeti vurursa ayrı bir problem çıkar

  • Vatandaş02 Ekim 2015 12:21

    Putin gerçek bir kahraman.

  • Erman02 Ekim 2015 11:08

    Rusya bizde olduğu gibi tırların içinde Suriye'deki muhaliflere gizli yardım yapmıyor. Açık ve de seçik Suriye'ye destek verip muhalifleri ve terör örgütlerini bombalıyor. Maalesef ülkeler ancak konuştuğu ile kalacak bence. Sıkıysa gidip Rus ordusu ile savaşsınlar.Kimse bu riski alamaz. pkk ile başa çıkamayan Türk Ordusunun ko nuta kademesi paralel operasyonlardan sonra çok zayıfladı zaten.