E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'60 bin insanın hayatına dokunduk'---

'60 bin insanın hayatına dokunduk'

'60 bin insanın hayatına dokunduk'
20 Ekim 2011 - 14:30 borsaningundemi.com

Güler Sabancı, "Hibe Programı sayesinde Türkiye'nin 70 ilinde uygulanan 11 projeyle, 60 bin insanın hayatına dokunduk" dedi

Sabancı Vakfı, kadınlar, gençler ve engellilere eşit fırsatların yaratılmasına katkıda bulunmak ve topluma aktif katılımlarını desteklemek amacıyla başlattığı “Toplumsal Gelişme Hibe Programı” ile sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteğin süreceğini açıkladı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Hibe Programı sayesinde Türkiye'nin 70 ilinde uygulanan 11 projeyle, 60 bine yakının kadın, genç ve engellinin hayatında fark yarattık" dedi.
Hibe Programı kapsamında çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen projelerinin sonuçlarının yanı sıra, projelerinin hayata geçirilme sürecinde yaşanan deneyimler, gelecek dönem için planları ve projelerden yararlanan insanların hikayelerinin kamuoyuna duyurulması amacıyla Sabancı Center'da bir basın toplantısı düzenlendi. “Deneyim Paylaşım Toplantısı” olarak adlandırılan toplantıda Türkiye’nin 70 ilinde yürütülen ve 60 bine yakın kadın, genç ve engelliye ulaşan 11 projenin sahibi sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, insanların hayatlarında fark yaratmak üzere Toplumsal Gelişme Hibe Programını hayata geçirdiklerini belirterek, “Yeni geliştirdiğimiz strateji kapsamında hedef kitle olarak kadın, genç ve engellilere odaklanacağız dedik. Üç yıl içinde açtığımız üç hibe programı ile 20 proje destekledik" dedi.
"YENİ BİR STRATEJİ İLE GİDİYORUZ"
Konuşmasında hibe programlarının çıkış sürecini anlatan Sabancı şu değerlendirmede bulundu:
"Vakfımızdan hibe alan projeler her ne kadar birbirinden farklı görünse de, bunlar aslında bir bütün içinde seçilip takip ediliyor. Elbette hepsinin farklı dinamikleri var. Farklı yerleşim yerlerinde yürütülüyor, farklı sorunlar ve hedef kitlelerle uğraşıyor. Ancak hepsinin temelinde, sosyal adalet, toplumsal katılım ve ekonomik katılım yatıyor. Sabancı Vakfı olarak, Türkiye ve dünyada ‘Vakıfçılık’ ve filantropi sektörünü yakından takip ediyor, toplumsal gelişmede en etkin yöntemleri değerlendiriyoruz. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, bizler de Vakıf sektöründe statik olamayız. İşte bu nedenlerle, yeniden yapılanma sürecine girdiğimizi, stratejilerimizi yeniden belirlediğimizi daha önce kamuoyuyla ve sivil toplum dünyasıyla paylaşmıştık. Beraber çalışma ve ortak akıl üretme ilkesini benimseyen Vakfımız, ‘hibe programları’ aracılığıyla kadın, genç ve engellilere odaklanma kararı almıştık."
"DÜNYADA BİLİNEN TÜRKİYE İÇİN YENİ BİR YÖNTEM"
Hibe programlarının Türkiye’de çok yeni bir kavram ve yöntem olduğunu hatırlatan Sabancı bu konuda şunları söyledi:
"Uluslararası Vakıf camiasında ‘Grantmaking’ olarak bilinen bu yöntem, kendi öz kaynakları olan Vakıfların hedef kitleye yakın ve sahada olan sivil toplum kuruluşlarına kaynak ve uygulama desteği aktarmasıdır. Dünyada bu yöntem, en eski ve en başarılı Vakıflar tarafından uzun zamandır uygulanıyor. Biz de Sabancı Vakfı olarak, Türkiye’nin toplumsal gelişmesi için bu yöntemi kullanarak fark yaratmak istiyoruz. Bugünkü ilk hibe deneyim paylaşım toplantımıza gelene kadar biz de birçok deneyimden geçtik. Hibe programları stratejisini iyi kurgulamak için, etkin sistemler geliştirmek için çok çalıştık. Böylece 2008 yılından bu yana her yıl daha da geliştirerek Toplumsal Gelişme Hibe Programımızı uyguluyoruz."
"SADECE SEÇMEKLE VE PARA VERMEKLE KALMIYORUZ"
Hibe Programlarına dahil olacak projelerin değerlendirmesi konusunda da Sabancı, "Yalnız seçmekle ve para vermekle kalmayıp, bu projeleri yakından takip ediyoruz. Uygulama aşamalarında katkı yapıyoruz ve etkilerini değerlendiriyoruz. Bugün bizlerle olan 11 proje, toplumsal gelişme için yeni çözüm önerileri geliştiren ve modeller üreten birer tohumdur" dedi. Hibe Programının geniş bir bahçesi olduğunu ifade eden Güler Sabancı şöyle devam etti:
"Bu projelerin kimi ‘halk eğitim merkezlerine engellilere evde bakım müfredatı’ kazandırdı. Kimi ‘Türkiye için yeni bir gençlik merkezi modeli’ yarattı. Bazıları ‘kız çocukları gelin olmasın’ diye çalıştı. Bazıları ‘engelli öğrenciler eğitim hakkına sahip olsun diye kaynaştırma eğitimi modeli’ geliştirdi. Birbirinden çok farklı gözükmekle birlikte hepsi toplumun her kesimini çözüm süreçlerine dahil ederek toplumsal gelişmeyi hedefledi, o yönde çalıştı. Uygulama esnasında bu projelerle 60 bin insanın hayatına dokunmuş olsak da, sosyal değişimin kalıcılığı için daha çok çalışmamız, daha çok tohum ekmemiz lazım. İşte bu yüzden, bu toplantıya da ‘Ekim Zamanı’ ismini verdik.”
"VERİMLİ HASAT İÇİN DAHA ÇOK EKİM GEREKİYOR"
Sabancı konuşmasının son bölümünde, "Verimli hasat mevsimleri için daha çok ekim zamanları gerekiyor. Biz hibe programlarımız, ortak programlarımız ve çalışmalarımız ile yeni tohumlar ekmeye devam edeceğiz. “Cesaretlendirmek”, “Desteklemek” ve “Paylaşmak” olarak üç kelimede toparlayabileceğim toplumsal gelişmeyi hep beraber daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum" dedi.
Toplantıda verilen bilgiye göre, Sabancı Vakfı, kadın, genç ve engellilere “fırsat eşitliği yaratılması”, “sosyal dışlanmaların önlenmesi”,“topluma aktif katılımlarının sağlanmasına” yönelik çalışmalar kapsamında bugüne kadar 20 projeye 4,4 milyon TL hibe desteği sağladı.(

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,00
En Yüksek: 88,00
En Düşük: 84,95
Değişim -1,09 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,66
İşlem Hacmi 1.356.245.991
Toplam Adet: 15.616.383
Ağırlıklı Ort.: 87,13
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bocek20 Ekim 2011 18:35

    cok dogru soyluyorsun SIGARA uretip satmaya devam edin insanlarin hayatina dokunursunuz OVUNMEYE devam edin cok iyi is yapiyorsunuz sevdim sizi