E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem500 siyasetçi hakkında dava!---

500 siyasetçi hakkında dava!

500 siyasetçi hakkında dava!
04 Ağustos 2014 - 12:37 borsagundem.com

İspanya'da 500'den fazla siyasetçi hakkında rüşvet ve yolsuzluk davası açıldı

İspanya’da hakkında rüşvet ve yolsuzluk suçlaması ile dava açılan siyasetçi sayısı 500’e ulaştı. Şu ana kadar 20 siyasetçi cezaevine gönderildi. Bu sayının yıl sonunda 50’ye ulaşması bekleniyor.

Savcılıkların dosyaları tamamlaması halinde ise bu rakamın yarısından fazlasının hapis cezası almasına kesin gözüyle bakılıyor. İspanyollar ise hukukun yavaş işlemesinden şikayetçi oldular.

İspanya’da savcılıkların, aralarında bakanlar, milletvekilleri, otonom bölge ve belediye başkanlarının da bulunduğu 500’den fazla siyasetçi hakkında yolsuzluk ve rüşvet davası açtığı öğrenildi. Sadece geçen yıl toplam 1.661 rüşvet dosyasının ise açılmak için sırada bekletildiği belirtildi. İspanya’nın özellikle inşaat sektörüne dayalı 90’li yıllarındaki kalkınma dönemine denk gelen yolsuzluk davalarında iktidar ve muhalefet partilerinden 20 siyasetçi suçlu bulunarak hapis cezası aldı.

Davalar ağırlıklı olarak, evrakta sahtecilik, vergi kaçakçılığı, adam kayırma, rüşvet, ulusal değer sayılan arazilerde imar izni ve kara para aklama olarak belirlendi. Davaların çoğu iktidardaki Halkçı Partisi’ne (PP) üye siyasetçileri yakından ilgilendirdiği için mahkemeler hukukçu sayısının azlığından şikayet etmeye başladılar.

En son İspanyol siyasetinin tarihi sembollerinden biri olarak kabul edilen Katalan politikacı Jordi Puyol’un kamu yatırımlarından rüşvet alıp servetini vergi cenneti ülkelerinde saklaması ise halkta büyük şok yarattı.  

İspanya’da son dönem iktidar partilerinin koalisyon ortağı olan Puyol’un başkanlığını yaptığı partinin rüşvete bulaşması da İspanyolların siyasetçilere olan güvenini minimum düzeylere indirdi. Kamuoyu yoklamalarında halkın en az güvendiği kurumun parlamento olduğu duyuruldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)