E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis5 milyar euro’yu ‘uçurdu’---

5 milyar euro’yu ‘uçurdu’

5 milyar euro’yu ‘uçurdu’
05 Haziran 2012 - 07:37 borsagundem.com

Fransız Societe General Bankası’nı 2008 yılında yaptığı işlemlerle zarara uğrattığı gerekçesiyle 2010 yılında mahkum olan Kerviel, karşı atağa geçti

Paris’te dün temyize giden Kerviel, bankanın yaptığı tüm işlemlerden haberi olduğunu savunuyor. 4 haftalık savunmada Kerviel’in avukatları Societe General’in Kerviel’in riskli işlemlerle limitlerini aştığından haberi olduğunu ve ‘masum’ olmadığını dile getirecek. Kerviel, ilk günkü duruşmada hakimin neden bu davayı açma gereği duyduğunu sorması üzerine, “Bu kayıpla ilgili sorumluluğum olduğunu düşünmüyorum. Her zaman bankanın bilgisi dahilinde hareket ettim” dedi. 2010 yılında Kerviel güveni kötüye kullanmak, belgede sahtecilik ve bilgisayar korsanlığından suçlu bulunarak 3 yıl hapse mahkum olmuş ve zararı karşılaması istenmişti. Fransa’da bazı kesimler arasında kahraman gibi görülen Kerviel şu an bir bilgisayar dükkanında çalışıyor. Eğer Kerviel’in cezası 2 yılı altına inerse hapse girmek yerine evinde elektronik denetim altında tutulabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)