E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa5 ilkede kazançlı yatırımın sırrı---

5 ilkede kazançlı yatırımın sırrı

5 ilkede kazançlı yatırımın sırrı
16 Temmuz 2024 - 18:18 borsagundem.com

Yatırımda istikrarlı şekilde kazanmanın formülü yatırımcının kendisinde gizlidir.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Profesyonel trader’lar, alım satımda istikrarlı şekilde kazanmanın gizli bir formülü olmadığını, olsa bile bunun sanıldığı gibi her yatırımcı için geçerli olamayacağını söyler. Bu, kazançlı yatırımın sırrının yine yatırımcıda saklı olduğunun bir başka şekilde ifadesidir.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, yeni trader’ların çoğu, yatırımın ‘kutsal kasesi’ olduğu inancıyla bunun arayışına girer. Bu gizemli formülün daima kazandıracağı ve kaybetmeyen bir sistemi fısıldayacağı zannedilir. Hatta birçoğu piyasalarda alım satım yaparak zengin olmuş trader’ların bu sırrı bildiğine ve bunu kendilerine sakladığına inanır.

Her zaman kazanan bir sistem yoktur

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, işin sırrını şu sözlerle açıklıyor: “İşin sırrı her zaman kazanan ‘gizemli’ bir sistem veya metodolojinin olmamasıdır.” Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, pek çok sağlam sistem olduğunu ancak yüzde 100 oranında kazandıran hatta bunun yakınından bile geçebilen bir sistemin olmadığının altını çiziyor ve ekliyor: “Büyük sır, dünyadaki en iyi yatırımcıların çoğunun yaklaşık yüzde 50 kazanma oranına sahip olması ve en iyi sistemlerin birçoğunun, her işlemde yaklaşık yüzde 50 ve hatta daha az kazanma oranına sahip olmasıdır.”

Kazanan trader’ların elbette faydalı sırları olabileceğini belirten Burns, ancak birçok yeni yatırımcının bu ilkeler deneyimli profesyonellerden gelmesine rağmen onları gözardı ettiğinin altını çiziyor. Burns, yine de yeni yatırımcılar için kazançlı alım satımın 5 gizemini sıralıyor ve bunların tek başına bir cevap olamayacağını ancak beşi bir araya geldiğinde bir yatırımcının kariyerinde önemli bir fark yaratabileceğinin ifade ediyor.

Alım satımın 5 kutsal kasesi

Alım satımlarınızda kazançlarınızı büyük, kayıplarınızı ise küçük tutmalısınız. 3:1 risk/ödül oranı ve yüzde 33 kazanma oranıyla istikrarlı şekilde kazanan bir yatırımcı olabilirsiniz.

Tek bir işlemde asla toplam sermayenizin yüzde 1'inden fazlasını kaybetmemelisiniz. Bu, iflas riskinizi neredeyse sıfıra indirir ve duygularınızın etkisini yönetilebilir bir düzeye indirir. Bu risk yönetimi kuralı, bir yatırımcının pozisyon boyutlandırması ve zarar durdurma yerleşimi konusunda disiplinli olmasını da sağlar.

Bir trader, avantajlı olduğu kanıtlanmış bir sistemi istikrarlı biçimde takip etmeli veya kendisine avantaj sağlayan kurallara dayalı bir metodolojiyle alım satım yapmalıdır. Yatırımda uzun vadeli kazanma stratejisiyle yatırım yapmalı ve neden kazandığınızı anlamalısınız.

Disiplinli trader’lar, son kertede para kazanan ve o parayı elinde tutan kişilerdir çünkü pozisyona giriş ve çıkışlarını egoları veya duyguları tarafından engellenmeden gerçekleştirebilirler.

Trader’lar ‘azim’ olmadan piyasalarda hayatta kalamaz. Şayet yatırımın ‘kutsal kasesi’ olarak nitelendirilebilecek bir şey varsa o da azimdir. Tüm efsanevi trader’lar piyasalarda alım satım yapmaya bilinçli bir şekilde karar vermiş; bunu kendilerine bir iş olarak seçmiş; iş hayatında başarılı olmak için yapmaları gerekeni yapmış ve kazanmak için bu işe zaman ayırarak bir bedel ödemiştir. Tüm bunları yapabilmeleri için gerekli en önemli şey ise ne olursa olsun pes etmemeleri olmuştur.

Yatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensipYatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensip

 

Üst düzey yatırımcıları benzersiz kılan 10 özellikÜst düzey yatırımcıları benzersiz kılan 10 özellik

 

Her yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralıHer yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralı

 

Yatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümüYatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümü

 

Yatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucuYatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucu

 

Yatırım deneyimi hangi durumlarda değersizleşirYatırım deneyimi hangi durumlarda değersizleşir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)